Michala Halásová Iné športy

Mažoretky Labi: Z majstrovstiev Slovenska priniesli štyri medaily, z Prešporského pohára desať!

Minulý mesiac sa v Trenčíne konali desiate Majstrovstvá Slovenska v mažoretkovom športe. Súťaž organizovala Asociácia mažoretkového športu Slovenska a mesto Trenčín. Na súťaži sa zúčastnili súbory z celej krajiny. Nechýbali ani prešovské Labi.

Ilustračný obrázok k článku Mažoretky Labi: Z majstrovstiev Slovenska priniesli štyri medaily, z Prešporského pohára desať!
Zdroj: Dnes24.sk

Mažoretky pohybového štúdia Labi pri ZŠ na Kúpeľnej ulici získali na súťaži získali štyri medaily. V najmladšej kategórií sa v disciplíne sólo baton predstavila Bianka Kušnírová, ktorá získala bronzovú medailu. Majsterkami Slovenska sa v súťaži duo-trio baton deti stali Bianka Kušnirová, Radka Kušnirová s Barbora Śmihulová.

Kadetky štartovali vo veľkých formáciách pom-pom, kde obsadili piate miesto. „Niektoré z týchto dievčat sa súťaže zúčastnili prvýkrát, takže bolo to pre nich o to náročnejšie. Všetko však zvládli veľmi dobre, získali nové skúsenosti, mažoretky ich začali baviť ešte viac a veľmi sa tešia na ďalšie spoločné vystúpenia,“ uviedla vedúca súboru Eva Labudová.

Medailové umiestnenia sme získali aj v hlavnej vekovej kategórií. Medzi seniorkami v disciplíne sólo obsadila druhé miesto Andrea Stašíková. V miniformáciách baton senior si Labi vybojovali bronzové medaily.

Prešporský pohár

Dva týždne po Majstrovstvách Slovenska sa v Bratislave konal 3. ročník medzinárodnej súťaže Prešporský pohár. „Minulý rok sme na tejto súťaži získali šesť medailí, tento rok sme si ich vybojovali desať. Naše mažoretky súťažili vo všetkých štyroch vekových kategóriách – deti, kadetky, juniorky a seniorky. Navyše, v každej disciplíne, v ktorej sme súťažili, sa nám podarilo získať medailové ocenenie,“ povedala vedúca Labudová.

Prvú medailu si hneď na začiatku vytancovala Barbora Šmihulová v disciplíne sólo baton deti. Ako sólistka sa predstavila po prvýkrát aj preto je toto umiestnenie pre ňu úspechom. So svojím sólom získala striebro aj kadetka Isabell Sumilas. Kadetky súťažili aj v miniformáciách baton, kde získali tretie miesto. Bronzové medaily kadetky získali aj v súťaži trojíc. Vo veľkých formáciách pom-pom sa umiestnili na druhej priečke.

Juniorky súťažili v dvoch disciplínach. V súťaži dvojíc obsadili 2. miesto. Na strieborný stupienok sa juniorky postavili aj v miniformáci­ách baton.

V sólo baton senior obsadila tretie miesto Andrea Stašíková. Trio baton senioriek sa umiestnilo na druhej pozícií. Zlaté medaily si seniorky vybojovali v miniformáciách baton. Dievčatá vynikli presnosťou, kostýmami aj výrazom. V tejto disciplíne dokonca porazili úradujúce majsterky Slovenska – Tinu Bratislava, ktoré skončili na druhom mieste.

LABI
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM