Kultúra

La Gioia o fenoméne hudobníkov z Prešova: Kiežby každé mesto ich toľko vychovalo

V Prešove koncertovalo trio La Gioia, speváci tu uviedli známe rockové balady. Po koncerte si našli čas aj na odpovede pre náš spravodajský portál.

Ilustračný obrázok k článku La Gioia o fenoméne hudobníkov z Prešova: Kiežby každé mesto ich toľko vychovalo
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovská hudobná jeseň 2017 pokračovala ďalším atraktívnym koncertom. Tentoraz sa publiku predstavilo spevácke zoskupenie La Gioia & band, ktoré v Kine Scala predviedlo v špeciálnej úprave rockové balady.

Radi sa budú vracať

Rockové snenie alebo ak chcete známe balady svetovej aj domácej produkcie prezentovala známa trojica spevákov v doprovode hudobníkov z Nitry. Po koncerte si našli čas aj na odpovede pre náš spravodajský portál. „Spievalo sa nám tu naozaj vynikajúco, publikum bolo úžasné. Bodaj by bolo publikum všade také ako v Prešove, my sa tu budeme veľmi radi vracať,“ zveril sa so svojimi pocitmi po koncerte tenor a skladateľ Matej Vaník.

Umelci zareagovali tiež na otázku, či si stihli pozrieť mesto a už nainštalovanú vianočnú výzdobu. „Tento rok zatiaľ nie, neviem či sa sem ešte do Vianoc vrátime. Ale veľmi sme si to užili, nie sme tu prvýkrát. Už sme tu boli niekoľkokrát ubytovaní, pochodili sme si aj prešovské uličky, podniky a bary. Veľmi sa nám Prešov, samozrejme, páči,“ polichotil metropole Šariša ďalší clen kapely, barytón Peter Ďurovec.

Fenomén Prešova vychválili

Tretí člen tria – barytón Peter Ševčík – má dokonca rodinu na východe Slovenska. „Ja mám korene pri Košiciach, konkrétne z Košickej Belej. Polovička mojej rodiny pochádza odtiaľ, takže som spolovice tu na východe doma,“ povedal.

A čo hovoria na margo fenoménu prešovskej liahne kvalitných hudobníkov? „Prešov je jednoznačne kolíska všetkých dobrých umelcov, je to naozaj chvályhodné. Príklad by si mali brať všetky mestá, kiežby každé mesto vychovalo aspoň toľko úspešných umelcov ako Prešov,“ zakončil za všetkých z La Gioie na záver Peter Ševčík.

Redakcii rozhovor sprostredkoval Milan Jusko

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

La Gioia v Prešove: Diváci si užili známe hity od speváckeho tria
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM