Ľubomír Hudačko Rôzne

Kuriozita v Prešove, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)

Najobývanejším sídliskom v Prešove je sídlisko Sekčov. Sú však aj ulice, ktoré majú obyvateľov ako šafránu. Trúfli by ste si tipnúť, koľko ľudí žije v prešovskej ulici s najmenším počtom obyvateľov?

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita v Prešove, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prešov nielen svojou rozlohou, ale aj počtom obyvateľov, patrí medzi tie najväčšie na Slovensku. V súčasnosti nás tu žije 87 315. Tunajší obyvatelia sú roztrúsení po sídliskách, ale aj väčších, či menších uliciach, ktorých tu máme takmer 350.

Prvenstvo si v počte obyvateľov drží sídlisko Sekčov, na ktorom žije 25 324 obyvateľov. Na známej trojke, teda Sídlisku III, ich je o niečo menej (18 964). Tretiu priečku si drží stred mesta, aj keď už z výraznejšie nižším počtom obyvateľov. Tých je 10 578.

Okrem častí mesta, v ktorých žijú stovky, ba až tisícky obyvateľov, sú aj ulice, kde sused suseda pozná ako brata, veď ich v jednej ulici býva len pár desiatok. A ako by sa vám žilo na ulici, kde svojich susedov spočítate na prstoch jednej ruky? Takých ulíc je v našom meste až 18.

Koľkých obyvateľov, teda, evidujú na prešovskej ulici s najmenším počtom obyvateľov? Prezradíme vám, že ide o Ulicu Námestie mieru. Ak ste tipovali viac ako jedného, váš tip nebol správny. Obyvateľ Ulice Námestie mieru takpovediac totiž nemá žiadneho suseda. Je totiž jediným obyvateľom tejto ulice.

Môže vás zaujímať:

10 najnetradič­nejších krstných mien obyvateľov Prešova: Mickey, Ronaldo… a tým to ešte nekončí!

Zistili sme 30 najčastejších krstných mien v Prešove: Nájdete medzi nimi aj to svoje?

Zažil ničivé požiare v 19. storočí, no i dve svetové vojny: Toto je on, jeden z najvzácnejších stromov v Prešove

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM