Ľubomír Hudačko Správy

Kuriozita na prešovskom zastupiteľstve: Mala to byť prestávka na 10 minút, ale nevydalo...

Rokovanie sa im predĺžilo. Prešovskí poslanci mali na zastupiteľstve naplánovanú desaťminútovú prestávku. Tá sa však poriadne natiahla.

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita na prešovskom zastupiteľstve: Mala to byť prestávka na 10 minút, ale nevydalo...
Zdroj: Dnes24.sk

Na poslednom predprázdninovom prešovskom zastupiteľstve došlo k zaujímavému momentu. Pôvodne krátka prestávka sa poriadne natiahla a čas strávený v rokovacej sále sa poslanci tak veru predĺžilo.

Prečítajte si tiež: Poslanci schválili Martina Ďurišina za druhého viceprimátora: Odhlasovali mu plat 2565 eur

Ako ukázal reálny čas, desaťminútová prestávka na poradu návrhovej komisie trvala takmer hodinu. Hoci už mali poslanci dávno opäť rokovať, stále neboli na svojich miestach a v sále sa ozývala len vrava. To sme zachytili aj na záberoch, ktoré si môžete pozrieť v našej videogalérii. Prestávku primátorka ohlásila o 14:03 popoludní, no hoci malo ísť len o desaťminútovku, trvala až do 14:55. Prítomní novinári, ale aj občania sú na podobné predlžovanie zvyknutí, ale tentoraz už šlo o poriadny rekord.

Prečítajte si tiež: Poslanci v Prešove odklepli desaťtisíce eur: Ujde sa futbalovému turnaju aj na kostol

Čo mohlo byť dôvodom takéhoto meškania prezradila samotná primátorka Prešova Andrea Turčanová. „Ja keď sa niekde zjavím, každý chce so mnou prebrať nejaké veci, aj súkromné a nik neberie ohľad, že potom meškáme,“ zareagovala. Nuž, rokovanie sa týmto natiahlo a aj kvôli tejto situácii vo štvrtok poslanci zasadnutie potiahli až takmer do 22:30 hod.

foto: ilustračné

Rokovali dlho do noci: Dôvodom aj predĺžená prestávka
2
Galéria
Prestávka počas rokovania v Prešove: Z 10 minút bolo až 52
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM