Zuzana Vajayová Rôzne

Kúpalisko na Sídlisku III malo v tejto sezóne len 15 dobrých dní

Letné kúpalisko na Sídlisku III v Prešove zíva prázdnotou. Nepriaznivé daždivé počasie sa podpísalo aj pod návštevnosť. Bazény sú denne v prevádzke, ale v týchto dňoch ich využijú len tí otužilejší.

Patrik Tomič z prešovskej spoločnosti Dobro, ktorá kúpalisko prevádzkuje, dnes pre TASR uviedol, že oficiálne povolenie na otvorenie bazénov dostali koncom mája, počasie im však nepraje a sezónu označil za veľmi smutnú.

„Bazény boli otvorené v podstate pre verejnosť dennodenne, ale doteraz sme mali len nejakých 15 dobrých dní. Z tržieb nedokážeme pokryť vlastnú réžiu, žiadne vstupy. Tu sa nedá ísť na nejaký úsporný režim,“ konštatoval Tomič.

Vysvetlil, že voda v bazénoch musí cirkulovať, stále sa do nej musia pridávať chemické látky na zabezpečenie prepísanej kvality a určených hygienických noriem. Okrem investícií pred sezónou sú teda nevyhnutné aj denné náklady na elektrinu, údržbu a stráženie objektu. Keďže tržby v týchto dňoch nie sú, vytvára sa stále väčšia strata.

„Môžem povedať, že s tržbami sme na nejakej pätine oproti minulému roku. Nastupujú v podstate studené rána. Dúfam, že ešte vyjde slnko, ale podľa predpovedí počasia, je to biedne,“ uviedol Tomič.

Konštatoval však, že hlavne začiatkom sezóny, počas tohtoročných teplých dní v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka, zaznamenali výrazne vyššiu návštevnosť.

„Zväčšili sme rozsah služieb, investovalo sa do úpravy areálu a kvality vody. Ale v júli sme mali celkove asi šesť dobrých dní, to je strašne málo,“ uviedol Tomič.

Dodal, že v prípade teplého a slnečného počasia na kúpalisku denne privítali vyše 1700 ľudí. Podľa neho sa pod to podpísalo aj organizovanie prezentačných akcií a športových podujatí, ktoré prilákali do areálu stovky ľudí. Veľkému záujmu sa tešili napríklad turnaje v plážovej hádzanej a futbale. V podobných aktivitách mieni prevádzkovateľ pokračovať a naďalej.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM