Milan Jusko Rôzne

Kukláči aj obrnený transportér: Centrum obsadili policajti

Po centre Prešova prešiel sprievod policajných zložiek. Nebolo to kvôli štrajkom, ani iným nepokojom. Uskutočnil sa tam tradičný Deň polície. Na svoje si okrem dospelých prišli aj deti.

Rôzne druhy technických prostriedkov, zbraní, motorových vozidiel, ale aj praktické ukážky postupov, ktoré používajú pri práci v teréne slovenskí muži zákona, mohla zhliadnuť v piatok verejnosť v centre Prešova.

„Podujatiu, ktoré zorganizovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Prešove, predchádzalo vo štvrtok 20. septembra darovanie krvi v jeho priestoroch. Zúčastnilo sa na ňom 64 dobrovoľných darcov z radov polície,“ informoval hovorca KR PZ Daniel Džobanik.

Ako dodal, program Dňa polície odštartoval omšou v prešovskom Katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa, kde bolo na programe požehnanie slávnostnej štandardy krajského policajného riaditeľstva.

Zbrane a výbavu kriminalistických technikov prezentovala podľa jeho slov polícia verejnosti na Námestí legionárov. Uskutočnila sa tam zároveň ukážka zásahov pracovníkov služobnej kynológie, pohotovostného útvaru a motorizovanej jednotky KR PZ.

Na Grešovej ulici zhromaždila polícia počas slávnosti svoj vozový park. Najviac návštevníkov podujatia sa zaujímalo o policajný obrnený transportér, následne služobné vozidlá a špeciálne upravené policajné motorky. Najväčšiu radosť z vystavovanej techniky mali už tradične deti a mládež.

Slávnostnému otvoreniu Dňa polície predchádzal hromadný sprievod policajných zložiek ulicami Prešova. „Pozostával z takmer 70 príslušníkov čestnej jednotky KR PZ, poriadkovej, železničnej a jazdnej polície, ako aj kynológov. Hosťami dnešného podujatia boli partnerské policajné riaditeľstvá z Čiech, Poľska a Holandska,“ priblížil Džobanik.

prešov24/tasr foto: Milan Jusko

den_policie
55
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM