Rôzne

Kuchárky z prešovských škôl zabodovali: Pripravili chutné maškrty a získali medaily

Dve zlaté, jedna strieborná medaila i absolútne víťazstvo v súťažnej kategórii patrí kuchárkam z prešovských materských škôl. A to vďaka jari.

Ilustračný obrázok k článku Kuchárky z prešovských škôl zabodovali: Pripravili chutné maškrty a získali medaily
Zdroj: Mesto Prešov

Dôkazom toho aký kvalitný a odborne zdatný personál má mesto Prešov vo svojich zariadeniach školského stravovania sú aj výsledky súťaže Košický kuchár 2017.

Za mesto Prešov jedlá súťažne pripravovali tri kuchárky a všetky prišli s medailami. Ľubica Pulíková zMŠ Solivarská v kategórii Torty, zákusky a reštauračné dezerty získala zlatú medailu a zároveň sa stala absolútnym víťazom tejto disciplíny. Mária Olexová zo ZŠ Prostějovská v kategórii Teplá kuchyňa – varenie naživo získala zlatú medailu. A Natália Olejčuková z MŠ Solivarská, ktorá súťažila v kategórii Studená kuchyňa priniesla striebro.

Spoločnou témou pokrmov vo všetkých súťažných kategóriách bola jar. Kuchárky tak museli zakomponovať do svojich gastronomických výtvorov rôzne suroviny súvisiace s jarou a zohľadniť pritom ich sezónnosť, ako aj cenovú prístupnosť jedla. Porota navyše sledovala aj technológiu spracovania surovín, využívanie moderných pracovných postupov či finálnu kulinársku úpravu pokrmu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM