Milan Jusko Krimi

Krvavá tragédia: Mladík (19) dobodal soka (†24) v láske!

Obyvatelia obce Gregorovce sú zhrození. Mladý muž z ich okolia je obvinený z vraždy! Obeťou je len o niečo starší Lukáš († 24) z obce Ostrovany. Pravdepodobne išlo o vraždu z lásky.

Keď sa mladí muži v pondelok opaľovali na kúpalisku v Sabinove, nikto netušil, že jeden z nich sa druhého dňa nedožije. Večer toho istého dňa sa na ceste zo Šarišských Michalian do Ostrovan odohrala tragédia.

Prešovský policajný vyšetrovateľ vzniesol už včera mladíkovi (19) obvinenie pre zločin vraždy. Obvinený mal podľa polície v noci z pondelka na utorok zavraždiť v obci Šarišské Michaľany (okr. Sabinov) 23-ročného mladíka z obce Ostrovany (okr. Sabinov).

// „Podľa doterajšieho vyšetrovania mal obvinený viesť v utorok v čase okolo 01:50 h po ceste zo Šarišských Michalian na Ostrovany osobné auto Suzuki Vitara. V tom istom čase išli peši po tej istej ceste dvaja mladí muži (20r. a 23r.), ktorý sa vracali domov do Ostrovan. Keď prechádzali okolo farmaceutickej firmy zbadal ich obvinený, pričom s autom mal cielene zísť ku krajnici na pravej strane a nasmerovať ho na oboch mužov,“// informoval krajský policajný hovorca Daniel Džobaník.

Následne údajne odzadu mladík podľa polície do nich narazil, v dôsledku čoho mladší si udrel hlavu o čelné sklo, spadol na zem a odplazil sa do priekopy na ľavej strane cesty. Staršieho náraz odhodil do priekopy na pravej strane cesty. Obvinený mal následne zastaviť auto, vystúpiť z neho a prísť k staršiemu zo zrazených, ktorého vraj mal podľa mužov zákona doposiaľ nezisteným ostrým predmetom viackrát bodnúť do celého tela. Potom z miesta odišiel.

„Pomoc zavolal mladší zo zrazených, ktorý prišiel k jednému z blízkych rodinných domov. Dobodaný muž utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ dodal Džobaník. Podľa predbežnej správy z pitvy mal nebohý na tele päťdesiat prevažne povrchových bodno-rezných rán a dve hlboké bodno-rezné rany v oblasti hrudníka, ktoré zasiahli životne dôležité orgány. Druhý zrazený utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia a PN do 7 dní.

„Obvineného policajti zadržali ako podozrivého už v ranných hodinách, pričom rovnako tak v ranných hodinách bolo zaistené aj jeho motorové vozidlo. V čase zadržania bol pod vplyvom alkoholu. Dôvodom konania obvineného malo byť odstránenie soka z dôvodu neukončenia vzťahu k dievčaťu,“ povedal Džobaník.

Po vznesení obvinenia bol mladík umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ na neho zároveň spracoval podnet na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

prešov24/KRPZ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM