Rôzne

Križovatku Fričovce smerujúcu na diaľnicu D1 opäť sprístupnia pre motoristov!

Križovatku Fričovce smerujúcu na diaľnicu D1 opäť sprístupnia pre motoristov. Prinášame vám podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Križovatku Fričovce smerujúcu na diaľnicu D1 opäť sprístupnia pre motoristov!
Zdroj: TASR

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) spracovala návrh technického riešenia na jej opätovné sprevádzkovanie a požiadala Ministerstvo dopravy a výstavby SR o udelenie výnimky na toto technické riešenie.

„Ide o zmenu normou stanovenej šírky jazdných pruhov v oboch jazdných pásoch diaľnice v mieste pripojenia prídavných pruhov križovatky Fričovce na diaľnicu D1, ako aj zmenu šírky zaraďovacieho a odbočovacieho pruhu z požadovaných 3,5 metra na 3 metre. Podmienkou udelenia výnimky je zníženie najvyššej dovolenej rýchlosti na 100 kilometrov za hodinu a zabezpečenie nepretržitého kamerového dohľadu v tomto úseku,“ informovala vo štvrtok hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Podľa jej ďalších slov ide o dočasné riešenie na dva roky, pričom časové obmedzenie v tomto prípade vydalo k výnimke Prezídium Policajného zboru SR. „Začiatok realizácie predpokladáme v máji 2018,“ uzavrela.

Pripojenie diaľnice v križovatke Fričovce bolo podľa Michalovej navrhnuté ako dočasné, do momentu zrealizovania a sprístupnenia úseku D1 Fričovce – Svinia, k čomu došlo koncom roka 2015. Úsek je dlhý 11,2 kilometra, staval sa štyri roky. Motoristom ušetrí v porovnaní s jazdou po ceste prvej triedy I/18 päť minút času.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM