Ľubomír Hudačko Správy

Križovatka Solivarskej a Východnej v Prešove: Takto má vyzerať po rekonštrukcii, FOTO

Rekonštrukciou má prejsť ďalšia zásadná križovatka v Prešove. Prinášame vám podrobnosti a aj vizualizácie, ako má vyzerať po dokončení.

Ilustračný obrázok k článku Križovatka Solivarskej a Východnej v Prešove: Takto má vyzerať po rekonštrukcii, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Slovenská správa ciest

Daná stavba sa nachádza v intraviláne mesta Prešov, v jeho južnej časti, v priestore jestvujúcej svetelne riadenej priesečnej križovatky, ktorá je tvorená prieťahom cesty I/20 (pôvodne I/68) ulice Východná, cestou III/3440 ulice Solivarská a miestnou komunikáciou k obchodným reťazcom.

Rekonštrukcia na okružnú križovatku

„Ide o husto zastavané územie s veľkými obchodnými centrami, čerpacou stanicou pohonných hmôt a autobusovou stanicou SAD. Účelom stavby je rekonštrukcia jestvujúcej priesečnej svetelne riadenej križovatky cesty I/20 a mestskej komunikácie na okružnú križovatku. Cieľom stavby je zvýšenie výkonnosti križovatky, plynulosti a bezpečnosti dopravy vrátane prechodu chodcov, odstránenie kongescií dopravy na ceste I/68(I/20) v dopravných špičkách,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej správy ciest Lucia Karelová.

Aká je lehota výstavby?

Ako pokračovala, v súčasnosti je proces verejného obstarávania na stavebné práce pred ukončením. „Stavenisko bude odovzdané zhotoviteľovi stavby do 14 dní po nadobudnutí účinnosti zmluvy o dielo. Lehota výstavby je 12 mesiacov od odovzdania staveniska,“ dodala Karelová. Podľa hovorkyne na projektovú a majetkovoprávnu prípravu bolo doteraz čerpaných 623 860,66 eur. Cena stavebných prác bude známa až po podpísaní zmluvy o dielo, predpokladaná hodnota stavebných prác bola stanovená vo výške 2 369 000 eur bez DPH.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Chystá sa rekonštrukcia známej prešovskej križovatky: Pozrite si VIZUALIZÁCIE
4
Galéria
Zdroj: Slovenská správa ciest
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM