Ľubomír Hudačko Rôzne

Krásny počin prešovských gymnazistov: Vyzbierali peniaze pre onkologických pacientov

Počin, z ktorého by sme si mali brať príklad. Taký predviedli študenti prešovského gymnázia, ktorí zorganizovali zbierku pre onkologických pacientov.

Ilustračný obrázok k článku Krásny počin prešovských gymnazistov: Vyzbierali peniaze pre onkologických pacientov
Zdroj: Fakultná nemocnica Prešov

V decembri zorganizovali študenti Gymnázia na Konštantínovej 2 v Prešove, pod vedením učiteliek Stanislavy Martonovej a Kláry Tomášovej, charitatívnu zbierku na podporu oddelenia klinickej onkológie FNsP J. A. Reimana Prešov.

Vyzbierali stovky eur

Vyzbieraná suma predstavuje 815 eur, za ktorú budú zakúpené pomôcky pre onkologických pacientov. Peniaze sú výťažkom z 5. ročníka Vianočného jarmoku, na ktorom študenti predávali svoje vlastné handmade výrobky. Študentov prijal Marek Paľo, námestník LPS pre nechirurgické odbory a primárka oddelenia klinickej onkológie Valéria Tkáčová, ktorá uviedla: „V mene našich pacientov sa chceme poďakovať pedagógom, ktorí tento jarmok už po štvrtýkrát zorganizovali a študentom, ktorí sú stále ochotní prispieť, či už zhotovením nejakého výrobku, alebo jeho zakúpením.“

"Toto podujatie má už svoju tradíciu a sme radi, že sa do tejto akcie študenti stále zapájajú. Touto formou by som chcela poďakovať všetkým, ktorí sa do jarmoku zapojili, lebo len vďaka ich ochote pomôcť, sa nám ho podarilo uskutočniť,“ dodala Stanislava Martonová.

Zapojila sa celá škola

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo vyzbierať krásnu sumu na takú skvelú vec. Veľmi nás potešilo, že sa zapojila celá škola vrátane žiakov, pedagogického zboru ako aj panie upratovačky a kuchárky,“ zhodli sa organizátori z radov študentov Jakub Hvizdoš a Anna Ľašová.

Oddelenie klinickej onkológie FNsP J. A. Reimana poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť pre onkologických pacientov Pre­šovského kraja. Vykonáva diagnostiku onkologických ochorení, aplikuje chemoterapiu, imunoterapiu, hormonálnu liečbu a zabezpečuje pod­pornú a paliatívnu starostlivosť pre onkologických pacientov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM