Ľubomír Hudačko Krimi

Krajský súd rozsudok voči Bakimu S. zrušil! Je však naďalej vo väzbe

Krajský súd (KS) v Prešove zrušil pôvodný rozsudok, ktorým bol Baki S. odsúdený na 22 rokov väzenia za obchodovanie s drogami. Ešte v utorok tak rozhodol na svojom neverejnom zasadnutí. Bakiho S. však aj napriek tomu vzal do väzby.

Ilustračný obrázok k článku Krajský súd rozsudok voči Bakimu S. zrušil! Je však naďalej vo väzbe
Zdroj: Webnoviny.sk

Krajský súd (KS) v Prešove zrušil pôvodný rozsudok, ktorým bol Baki S. odsúdený na 22 rokov väzenia za obchodovanie s drogami. Ešte v utorok (3. 9.) tak rozhodol na svojom neverejnom zasadnutí. Bakiho S. však aj napriek tomu vzal do väzby.

„Krajský súd v Prešove zrušil rozhodnutie Okresného súdu Prešov vo veci obnovy procesu Bakiho S., pretože okresný súd použil nesprávne procesné ustanovenie. Súčasne obžalovaného Bakiho S. vzal do väzby pre dôvodnú obavu, že obžalovaný ujde, alebo sa bude skrývať,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Ďalej povedal, že KS zároveň rozhodol, že po zrušení právoplatného rozsudku v tejto veci bude Okresný súd Prešov pokračovať v konaní na podklade pôvodnej obžaloby.

Krajský súd v Prešove v septembri 2011 potvrdil 22-ročný trest odňatia slobody pre Bakiho S., na ktorý ho za rozsiahlu drogovú trestnú činnosť odsúdil senát Okresného súdu v Prešove.

Hlavné pojednávanie s Bakim S. a spol. začalo na Okresnom súde v Prešove 24. januára 2011. Obvinení podľa obžaloby ako členovia organizovanej skupiny najneskôr od roku 2007 až do 19. septembra 2008 údajne zabezpečovali dovoz, úschovu a ďalšiu distribúciu heroínu na Slovensko. Droga mala byť balená na území Tureckej republiky do športovej a inej obuvi, od mája 2008 prevážaná na územie SR, kde bol ďalej distribuovaná.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM