Rôzne

Krajskí poslanci rozhodli: Zoznámte sa s laureátmi Ceny PSK za rok 2016

Krajskí poslanci na utorkovom zasadnutí zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) rozhodli. Toto sú laureáti Ceny PSK za rok 2016.

Ilustračný obrázok k článku Krajskí poslanci rozhodli: Zoznámte sa s laureátmi Ceny PSK za rok 2016
Zdroj: TASR

Z 12 návrhov na verejné ocenenie krajskí poslanci podporili výber menovanej komisie, ktorá navrhla troch laureátov. Sú medzi nimi olympijskí víťazi Ladislav a Peter Škantárovci, paralympijský víťaz Samuel Andrejčík a prešovská Gréckokatolícka charita.

Škantárovci dostanú najvyššie krajské ocenenie za mimoriadne športové výsledky dosiahnuté na medzinárodnej úrovni a propagáciu Prešovského kraja. Vynikajúce výsledky dosahovali na Majstrovstvách Európy, Majstrovstvách sveta, Svetovom pohári a vyvrcholením bolo olympijské víťazstvo v Rio de Janeiro.

Ďalším laureátom je telesne ťažko postihnutý športovec Andrejčík, reprezentant SR v paralympijskom športe boocia, ktorému ocenenie kraj udelí za mimoriadne športové výsledky dosiahnuté na medzinárodnej úrovni. Doteraz zvíťazil na mnohých súťažiach, vyvrcholením jeho športových cieľov bola účasť na paralympijských hrách v Rio de Janeiro, kde získal zlatú medailu v tíme a striebornú medailu ako jednotlivec.

Tretím laureátom je organizácia – Gréckokatolícka charita v Prešove. Ocenenie dostane v roku, keď oslávi 25. výročie svojho založenia. Za toto obdobie poskytovala pomoc ľuďom v núdzi. Vďaka zanietenosti a plnému nasadeniu pracovníkov pomáha v ôsmich zariadeniach v rámci Prešovskej archieparchie. Ročne poskytne pomoc viac ako 1800 ľuďom a rodinám v núdzi.

Udeľovanie Ceny PSK má 13-ročnú tradíciu, slávnostné oceňovanie sa bude konať 20. decembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM