Peter Klimant Krimi

Kradne sa už všetko a všade: V chráme niekto potiahol milodary

Nikomu už nie je nič sväté. Toho dôkazom je krádež, ktorá sa stala v Gréckokatolíckom chráme. Neznámy páchateľ si podľa polície odniesol celkom slušnú kôpku peňazí.

Ilustračný obrázok k článku Kradne sa už všetko a všade: V chráme niekto potiahol milodary
Zdroj: Webnoviny.sk

V noci z pondelka na utorok došlo podľa polície ku krádeži v Gréckokatolíckom chráme v obci Zámutov. „Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Vranove začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre zločin krádeže,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Podľa jej slov doposiaľ neznámy páchateľ rozbil okno v zadnej časti objektu, vošiel dnu a cez sakristiu prešiel do hlavnej lode chrámu. „Postupne odtiaľ ukradol dve drevené pokladničky na milodary s finančnou hotovosťou približne 200 eur, ďalších 50 eur pripevnených na stene a drevenú šperkovnicu s finančnou hotovosťou asi 20 eur, ktorá bola položená na lavici,“ povedala Migaľová.

Celkovo tak podľa polície vznikla farnosti škoda vo výške 300 eur. „Polícia po páchateľoch intenzívne pátra, v prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ dodala hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM