Futbal

Kostelníka na lavičke Tatrana strieda Stanislav Varga: Aj toto je dôvod, prečo musel skončiť!

Najstarší futbalový klub na Slovensku mení trénera. Až 4. miesto v II. lige pod vedením trénera Jozefa Kostelníka bolo vyhodnotené ako nutný impulz zmeny smerom k lodivodovi, čo sa teraz mení aj na skutočnosť. Vedenie Tatrana poodhalilo, aké boli dôvody na výmenu kouča Stanislavom Vargom.

Ilustračný obrázok k článku Kostelníka na lavičke Tatrana strieda Stanislav Varga: Aj toto je dôvod, prečo musel skončiť!
Zdroj: TASR

Nový kormidelník, ktorý v klube doteraz pôsobil v úlohe asistenta J. Kostelníka a trénera juniorov, už v novej úlohe viedol utorňajší tréning. Jeho asistentom bude Ján Karaffa a trénerom brankárov Maroš Ferenc.

Vážnejšie príchody sa neočakávajú

Členovia predstavenstva sa dohodli na inej štruktúre klubu. Športovú stránku preberá pán Benes. S tým, že sme sa dohodli aj na novom trénerovi a realizačnom tíme,“ uviedol pre oficiálnu webstránku zelenobielych člen predstavenstva 1. FC Tatran Prešov František Mrava. Nový realizačný tím bol predstavený pred utorňajším tréningom.

„Hlavným trénerom A-tímu sa stal Stanislav Varga, jeho asistentom by mal byť Ján Karaffa, ktorý bude zároveň aj trénerom juniorky. Trénerom brankárov a vedúcim mužstva v jednej osobe bude Maroš Ferenc,“ povedal o zložení realizačného tímu ďalší člen predstavenstva klubu Artúr Benes. Vážnejšie príchody sa neočakávajú, jedine kmeňových hráčov Tatrana Prešov. Možno sa vedenie pozrie po niektorých individualitách z tretej, či štvrtej ligy v okolí.

Jeden z dôvodov konca Kostelníka

Predstavenstvo zároveň rozhodlo, že s každým hráčom prebehne osobné rokovanie o podmienkach, za akých budú v klube fungovať. „Káder je široký a keď sme ho prehodnotili, nemyslím si, že je zlý. Skôr by sme sa chceli venovať práci s domácimi odchovancami, ktorí dosahovali v mládežníckych kategóriách dobré výsledky. To bol jeden z dôvodov, prečo sme nepredĺžili zmluvu trénerovi Kostelníkovi. Zdá sa nám, že málo zaprácovával domácich odchovancov a hráčov z juniorky do A-tímu, “ vysvetlil Mrava ďalej pre webstránku klubu, ktorý smerom k cieľom v nasledujúcej sezóne dodal:

„Ambície sú jednoznačné. Ideme tvoriť mladý tím, ktorý staviame na perspektíve. To znamená, že na túto sezónu je po reorganizácii základný cieľ postúpiť do prvej šestky a potom je to možno tá klasická, ale pravdivá veta, že pôjdeme od zápasu k zápasu.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM