Marek Šebeňa Od Vás

Košice 3 dni pre MS v hokeji

Slovenskí hokejisti, využili deň voľna po nedeľňajšom prípravnom zápase s Bieloruskom (6:1) na oddych a návštevu rodinných príslušníkov. Viacerí hráči so svojimi malými potomkami v rámci veľkonočných sviatkov nevynechali ani tradičné zvyky - šibanie

Prinášame Vám aj ako prežili niektorí naši reprezentanti voľné chvíle. „Prešli sme rodiny a našich kamarátov. Syn poriadne všetkých pooblieval. Bol to výborný oddychový deň,“ povedal útočník Pavol Demitra.

Po dlhých rokoch bol doma na Slovensku počas Veľkej noci aj Miroslav Šatan, ktorý mal v minulosti počas týchto sviatkov stále povinnosti v zámorí. Aj on absolvoval so svojim synom tradičné zvyky. „Malý Mirko si svoju prvú slovenskú Veľkú noc poriadne užil. Nesmierne sa pri polievaní tešil. Priznám sa, že ja som si pri niektorých zvykoch pripadal už ako cudzinec,“ povedal Šatan.

Brankár Jaroslav Halák sa po minulotýždňovom prílete zo zámoria už plne aklimatizoval a je pripravený na post jednotky. V nedeľu odchytal duel s Bieloruskom, po ktorom sa cítil ešte dosť unavený. „Voľný deň som aj preto využil najmä na dospanie,“ doplnil Halák.

Slováci sa opäť v Bratislave stretli v utorok popoludní. Oproti záveru minulotýždňového bloku v tíme už neboli obranca Ivan Švarný a útočník Richard Pánik. Tréner Glen Hanlon má momentálne k dispozícii 24 hokejistov, z toho troch brankárov, ôsmich obrancov a trinástich útočníkov. Už v stredu by sa k mužstvu mal pridať Marián Gáborík z New York Rangers, prísť na šampionát by mali aj Ľubomír Višňovský z Anaheimu s Michalom Handzušom z Los Angeles. „Tešíme sa z toho, že sa k nám pripoja chalani zo zámoria, ktorí sú výborní hokejisti a pre Slovensko veľa znamenajú. Z nášho mužstva urobia oveľa silnejšie. Dúfam, že ich bude ešte oveľa viac, uvidíme ešte ako dopadnú utorkové zápasy,“ uviedol Pavol Demitra, ktorý sa teší aj na príchod svojho priateľa Mariána Gáboríka. Útočník New York Rangers môže na šampionáte v slovenskom drese strelecky pookriať. „Myslím, že to bude preňho obrovské vyslobodenie. Tréner mu v New Yorku veľký raj nerobil a teraz, keď sem príde, dostane krídla a verím, že aj chuť na hokej,“ doplnil Demitra.

Slovenskí hráči na utorňajšom tréningu, ktorí sa začal o 16.00 h, precvičovali niektoré herné situácie. Všetci hokejisti prišli na tréning dobre naladení a podľa vlastných slov sa na šampionát veľmi tešia. Tréner Glen Hanlon ešte bude musieť pár hráčov predčasne poslať domov. „Na tréningoch sa už sústreďujeme na veci, ktoré musíme dopilovať. Niektoré herné činnosti ako presilovky či oslabenia, kde hrajú významnú úlohu hráči zo zámoria, však budeme doladzovať až po ich príchode na Slovensko,“ doplnil Miroslav Šatan.

text: hokejportal.sk foto: Jozef Kmeť

Kosice pred MS
29
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM