Kultúra

Koncert Philla Rudda v Prešove nebude bežný: Slávny bubeník tu zahrá v deň narodenín

V Prešove zahrá presne v deň svojich 63. narodenín. Pre niekdajšieho bubeníka AC/DC Philla Rudda, ktorý onedlho vystúpi v PKO, sa chystá prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Koncert Philla Rudda v Prešove nebude bežný: Slávny bubeník tu zahrá v deň narodenín
Zdroj: Phil Rudd archív

Phillip Rudd vlastným menom Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis sa narodil 19. mája 1954 v austrálskom meste Melbourne. Bubeník, ktorý sa preslávil najmä pôsobením v legendárnej kapele AC/DC, vystúpi presne v deň svojich 63. narodenín v prešovskom PKO.

V Prešove výnimočný

Aktuálne je na európskom turné, na ktorom propaguje svoju sólovú nahrávku Head Job. V piatok 19. mája sa tak predstaví v prešovskom PKO a zahrá nielen svoje sólové skladby, ale aj najväčšie pecky AC/DC. „Budeme hrať rock´n´roll, nič viac. Nebude žiadna veľká produkcia. Sme iba rock´n´rollová kapela, ktorá hrá rockové skladby,“ pozýva slávny bubeník na koncert v Prešove a ďalšie dve slovenské zastávky v Bratislave a Žiline. Tieto tri koncerty budú pre slovenských fanúšikov exkluzívne v tom, že budú mať Phila Rudda bližšie než kedykoľvek pred tým, keď hrával na najväčších pódiách sveta so svojou domovskou kapelou AC/DC. Ale ten prešovský bude ešte výnimočnejší.

Organizátori sú v úzkom kontakte s celou kapelou a jeho najbližší spoluhráči uvítali nápad, osláviť Philove narodeniny s fanúšikmi na prešovskom koncerte. Organizátori ako aj hostia zo Satin Lead s Ľuboslavom Petruškom a pražskí Stroy majú pre neho pripravené prekvapenie, ku ktorému pozývajú fanúšikov, aby sa pridali.

Aby správu neobjavil

„Všetko je dohodnuté, kapela to úspešne tají, teraz chceme pozvať fanúšikov AC/DC, aby sa k nám pridali, podobne ako kapely Satin Lead a Stroy. Všetko sa dozviete na mieste a dievčatá, ktoré sa na to cítia, si môžu pripraviť podprsenky navyše. Nám len ostáva dúfať, že Phil Rudd neobjaví túto správu a nepreloží si ju cez Google translator. Bez ohľadu na to sa poďme zabaviť pri dobrej muzike,“ pozýva za organizátorov Edo Kopček.

Ruddovi záleží na fanúšikoch aj zo Slovenska a preto im poslal tiež oficiálnu video pozvánku. Natočil ju vo svojom domovskom štúdiu v Melbourne. Koncert bude veľkým lákadlom nielen pre bubeníkov, pretože ako samotní členovia AC/DC uznali už v minulosti, je srdcom a dušou kapely. S ňou nahral albumy Back In Black, Highway To Hell či Let There Be Rock.

Redakcii informácie poskytol PR manažér Edo Kopček

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM