Ľubomír Hudačko Hokej

Koňare docválali! Hokejistom sa v play off nedarilo, po infarktovom súboji nestačili na Trnavu :(

V Prešove bol infarktový bezgólový zápas. Už v prvej tretine sa ukázala nielen pripravenosť brankárov Hálu a Martona, ale hlavne oboch defenzív, ktoré nepúšťali súperov do šancí. Skóre sa nemenilo ani v predĺžení a nasledvali samostatné nájazdy. V nich boli úspešnejší hostia.

Ilustračný obrázok k článku Koňare docválali! Hokejistom sa v play off nedarilo, po infarktovom súboji nestačili na Trnavu :(
Zdroj: Webnoviny.sk

Prešov tak v play off končí a nepostúpil do semifinále. Prvú veľkú šancu na otvorenie skóre mal v 14. minúte Juraj Prokop, prešiel cez obrancu, strelou medzi betóny ale neuspel. V závere tretiny si vytvorila Trnava tlak, Čunderlík od modrej len tesne netrafil bránu.

Na začiatku druhej tretiny mal Prešov, presilovku, v oslabení išiel ale do úniku Baran s Lisoňon, puk dostal Lisoň, ktorý odkrytú bránu netrafil. V 29. minúte bol mierne z uhla Juraj Prokop, ale nastrelil iba tyčku trnavskej brány. Aj druhú tretinu ale vyhrala pozorná defenzíva a vyčkávanie na chyb.

V poslednej tretine sa nerozhodlo aj napriek šanciam, ktoré mali oba tímy. V úvode trafil spojnicu brány Martona Dudáš. Neskôr Dudáš poslal puk v šanci Hroncovi na opačnú stranu brány, Marton ale zázračne vyrazil jeho pokus. V presilovke mohol streliť prvý gól aj Prešovčan Igor Halás, z pokľaku ale trafil iba do pripraveného Hálu. Následne Hála ledva zakročil proti tvrdej strele Ejema od modrej, podarilo sa mu ale vyraziť puk. Ďalšiu veľkú šancu mal Halás, pred bránkou mal puk na bekhend, no prestrelil. V závere sme hrali štyri minúty presilovku, dve minúty z nej sa vďaka faulu ale hralo 4 na 4. 35 sekúnd pred koncom sa dostal po peknej kombinácii k strele Igor Halás, jeho strela mierila do rohu, skvelý Hála ale vyrazil. Po riadnom hracom čase sa nerozhodlo a nasledovalo predĺženie.

V predĺžení si oba tímy dávali pozor na zadné vrátka, výborne sa aj napriek tomu dostal do útoku Krempaský, spoza brány nachádzal Podsedlého, no ten trafil iba brankára. Príležitosť mala aj Trnava, Reho medzi kruhmi hľadal medzeru medzi betónmi, Marton to ale vystihol. Predĺženie nerozhodlo a na rade boli nájazdy.

V nájazdoch postupne nedal Lezo, ani Ejem sa jednoduchou delovkou nepresadil, nepochodil Peter Trokan, kapitán Prokop len tesne minul bránu a nakoniec Roman Jurák po naznačení zakončil medzi betóny Martona a rozhodol sériu, keďže Jozef Tomčák skvelého Miroslavu Hálu neprekonal.

Branislav Kohutiar (tréner HC Prešov 07): „Chceli sme, veľmi sme chceli cestovať do Trnavy, bohužiaľ sa to nepodarilo a je to o to krutejšie, že sme prehrali až na trestné strieľania. Zápas bol bezgólový a z výsledku sme smutní, séria bola pre Trnavu šťastnejšia rovnako ako v dnešnom zápase. Nevyšiel nám dvojzápas v Trnave, žiaľ ale taký je život a zápasy play-off.“

Štvrťfinále play off – 4. zápas: HC Prešov 07 – HK Trnava 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0, 0:1) /1:3 na zápasy – Trnava postúpila do semifinále/ Roz. nájazd Jurák. Rozhodovali: Lauff – Rovenský, Korba, vylúčení: 2:4 navyše Tkáč (Prešov) 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, 386 divákov

Zdroj: Lukáš Rusňák

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM