Rôzne

Komunitný plán sociálnych služieb? V Prešove ho môže pripomienkovať aj verejnosť

Prešovčania môžu pripomienkovať Komunitný plán sociálnych služieb, ktorý predznamená jeho smerovanie v metropole Šariša do roku 2025.

Ilustračný obrázok k článku Komunitný plán sociálnych služieb? V Prešove ho môže pripomienkovať aj verejnosť
Foto: Ľubomír Hudačko

Verejné rokovanie o návrhu tohto plánu sa uskutoční 15. marca od 15.00 h v zasadacej miestnosti Mestského úradu v Prešove. Informoval tlačový referent mesta Milan Grejták.

Strategický dokument

V predkladanom texte sú odpovede na otázky, ako pomôže mesto ohrozeným skupinám obyvateľov. Aké služby im poskytuje a čo plánuje v tejto oblasti. Rovnako mapuje potreby občanov, čo si prajú, aby sa im v Prešove lepšie žilo.

Grejták uviedol, že ide o významný strategický dokument, ktorý mesto vypracovalo v úzkej spolupráci s poskytovateľmi a prijímateľmi sociálnych služieb, zástupcami samosprávy a štátnej správy. Jeho súčasťou je aj Akčný plán na roky 2018–2020, ktorý už obsahuje konkrétne aktivity v sociálnych službách.

Využili aj dotazníky

Tvorcovia pracovali na dokumentoch od roku 2016 formou pracovných skupín, diskusií a zapracovali do nich aj odpovede z distribuovaného dotazníka. Ten vyplnilo takmer 500 respondentov, ktorí uviedli viac ako 40 návrhov a pripomienok. Podľa navrhovateľa, pomôžu zlepšiť sociálne služby v meste, ktoré boli v rámci možností zapracované do návrhu Komunitného plánu sociálnych služieb i do Akčného plánu.

Pripomienky k navrhovanému textu Komunitného plánu sociálnych služieb môže verejnosť zasielať do konca marca na e-mailnicolefuchso­va(zavináč)gma­il.com, alebo katarina.hnato­va(zavináč)pre­sov.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM