Ľubomír Hudačko Samospráva

Komfortnejšie podmienky pre cestujúcich: SAD Prešov pokračuje v modernizácii autobusových staníc

Po 37. rokoch boli do užívania odovzdané zrekonštruované priestory autobusovej stanice v Sabinove. SAD Prešov prevezie cez túto stanicu denne priemerne 148 autobusov, ktoré smerujú do 68 obcí a obslúžia celkom 3 846 cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Komfortnejšie podmienky pre cestujúcich: SAD Prešov pokračuje v modernizácii autobusových staníc
Zdroj: Webnoviny.sk

Rekonštrukcia za takmer 260 tisíc eur cestujúcim zo Sabinova a okolia výrazne skvalitnila cestovné prostredie. Na stanici, ktorá bola uvedená do prevádzky v roku 1976, boli po celé desaťročia doteraz vykonávané len drobné opravy. Ako zdôraznil pri otvorení generálny riaditeľ SAD Prešov Jozef Kičura, práce sa podarilo zrealizovať za päť mesiacov – od apríla do augusta.

Rekonštrukcie na každom kroku

Dodávateľ – AZA group za tento čas zrekonštruoval spevnené plochy, zriadil prístrešky pre cestujúcich a inštaloval automatické závory pre vstup a výstup autobusov. Modernizácia sa týkala aj verejného osvetlenia, boli zakúpené odpadové koše, osadené označníky a nainštalovaná informačná tabuľa.

Spoločnosť SAD Prešov, a. s. už v predchádzajúcom období realizovala modernizáciu staníc v Lipanoch, Bardejove a Giraltovciach. Išlo o opravy nástupíšť a príjazdových komunikácií, opravy striech na staniciach a inštalácie automatických rámp. Jozef Kičura vysvetľuje: "Aj takto sa snažíme vytvoriť bezpečnejšie podmienky pre dopravcov, zvýšiť kultúru cestovania a tým prispieť k spokojnosti zákazníkov.“ To všetko by sa podľa jeho slov malo odraziť na zvýšení počtu cestujúcich a v konečnom dôsledku na náraste tržieb prímestskej dopravy.

V tomto roku modernizácia aj stanice v Prešove

Vyšší komfort pre cestujúcich ocenil aj predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Peter Chudík: „Samosprávny kraj prispieva na dopravu vo verejnom záujme a preto nás teší, že SAD Prešov investuje nielen do nových autobusov, k čomu sa zmluvne zaviazal, ale aj do exteriérových staničných priestorov, ktoré sú pre cestujúcich takisto mimoriadne dôležité.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM