Ľubomír Hudačko Futbal

KOMENTÁR: Tatran Prešov je najvážnejším kandidátom na zostup

Dianie vo futbalovom Tatrane Prešov má zvláštne rozmery. Zelenobieli sú už teraz najvážnejším kandidátom na zostup.

Ilustračný obrázok k článku KOMENTÁR: Tatran Prešov je najvážnejším kandidátom na zostup
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Okrúhle výročie založenia najstaršieho futbalového klubu by si fanúšikovia predstavovali určite inak. Tatran Prešov nemal úplne najhoršiu jesennú časť ligy, v tomto ho dlho prekonávala Senica. Najmä sa tak nemohlo konštatovať po senzačnej výhre na ihrisku majstrovskej Žiliny, či bodovaní naplno v Michalovciach.

Neverejné

Prvé priečky najlepších strelcov dokonca chvíľu atakoval strelec Černák. A aj keď Prešov teraz nie je na poslednom mieste, zostup mu dýcha na chrbát. Na futbal sa v Prešove chodí od roku 1898, teda minimálne tých 120 rokov. V posledných týždňoch sa však okolo klubu dejú zvláštne veci. Medzi hráčmi a fanúšikmi obľúbený tréner Kovalec stále nepodpísal zmluvu k pokračovaniu v tíme, hoci už bol oficiálne uvedený ako hlavný tréner pre jarnú časť. Tréningy a prípravu však vedie Čech Anton Mišovec. Prapodivne pôsobí aj fakt, že prvé tréningy mužstva boli neverejné a pre médiá neprístupné.

Tým, že klub hráva domáce zápasy v Poprade, fanúšikovia na tribúne sa rátajú maximálne do dvoch stoviek. Navyše, začiatkom roka ohlásili fanúšikovia bojkot, takže na jar zrejme môžeme očakávať negatívne divácke rekordy. Žiadajú návrat trénera Kovalca, čo pripomínajú aj transparentmi na bráne štadióna. Dokonca plánujú pochod mestom, počas ktorého chcú uviesť, čo sa im nepáči.

Najvážnejší kandidát

A-mužstvo medzitým opustila už približne desiatka hráčov, na posily sa čaká. Pozitívom určite je zotrvanie strelca Černáka, ktorý by mal hosťovať až do leta. Ak sa pozrieme na konkurenčnú Senicu, tam nezaháľajú. Dotiahli sponzora z Venezuely, ktorý privedie posily. Ak zopakuje formu z konca jesene, Tatran sa musí pripraviť na najhoršie. Senicu totiž vedie skúsený Ladislav Hudec, Prešov má pred ňou len dvojbodový náskok, horšiu vzájomnú bilanciu a navyše aj nepriaznivé skóre. To ešte môže zohrať významnú rolu. To v Tatrane sa dejú veci za zatvorenými dverami, klub opustil aj niekdajší kapitán Jacko, Tatran nemá podporu fanúšikov, a nehrá na svojom štadióne v metropole Šariša. Zelenobieli sú už teraz najvážnejším kandidátom na zostup.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM