Ľubomír Hudačko Hokej

KOMENTÁR: Prešovskí hokejisti na prahu play off. Už zase

Play off je nevyspytateľnou časťou športov, v ktorých sa vyskytuje. A pred jeho prahom už zase stoja prešovskí hokejisti. Bude sa opakovať vlaňajšok či nie?

Ilustračný obrázok k článku KOMENTÁR: Prešovskí hokejisti na prahu play off. Už zase
Zdroj: Vlado Salzer

V čase bojov slovenských športovcov na ostro sledovaných olympijských hrách sa bude bojovať o čo najlepšie výsledky aj na domácom poli. V utorok sa totiž začína play off, ktoré je vyvrcholením a najdôležitejšou časťou celej sezóny pre prešovských hokejistov. Už zase.

Rozhodne o všetkom

V základnej časti sa doposiaľ darilo tučniakom, ako prezývajú Šarišanov, nadmieru dobre. Dlho sa držali na špici tabuľky, hoci úvod nezachytili. Zverenci trénera Antona Tomka ale zabrali a vytvárali úctyhodné série bez prehier, či rekordné debakle. Najmä derby s Michalovcami mali zaujímavé náboje a bolo o čo hrať. Teraz však nasleduje druhá časť sezóny, ktorá rozhodne o všetkom. I o tom, či celoročná drina stála za to, aj, aké silné má klub ambície ísť vyššie a po 20. rokoch sa pozrieť do najvyššej súťaže. Minulý rok to po výsledkovej stránke v play off bola katastrofa.

Prešovčania vtedy vyhrali základnú časť, ale v semifinále proti Skalici vo vyraďovacej časti už balili kufre. Fanúšikovia niečo podobné už zase nepotrebujú zažiť. Dlhodobá súťaž, žiaľ, postupy do extraligy ešte nerozdáva. O všetkom dôležitom sa začína rozhodovať od utorka, proti Šarišanom bude bojovať HC Osmos Bratislava. Nenápadný tím, ktorý skončil na solídnom 6. mieste, ale s Prešovom nemá dobrú bilanciu.

Baráž ešte nehrali

Z piatich zápasov sa len jeden skončil remízou, inak vždy vyhral Prešov. Preto je tím z bronzového miesta jednoznačným favoritom a nič iné ako postup cez prvú prekážku sa neočakáva. V baráži o postup do extraligy ešte hráči z nášho mesta nikdy nehrali, takže o motivácii nemôže byť reč. Otázne však je, ako myšlienku postúpiť vníma vedenie, či sa nájdu peniaze na fungovanie klubu v najvyššej súťaži a či sa potom privedú posily. V prospech hovorí osobnosť trénera a túžba zmeniť nepriaznivé výsledky trvajúce dve dekády. Prešovčania majú všetko vo svojich rukách, aby neostali pred bránami hoci len semifinále play off. Už zase.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM