Ľubomír Hudačko Správy

Koľko dôchodcov pracuje v mestských firmách? Poslanec Benko sa dozvedel zaujímavé čísla!

Dôchodcov môžete nájsť vyhŕňať rukávy aj v prešovských mestských firmách. Poslanec Miroslav Benko sa domáhal odpovede od radnice, koľko ich tam vlastne pracuje.

Ilustračný obrázok k článku Koľko dôchodcov pracuje v mestských firmách? Poslanec Benko sa dozvedel zaujímavé čísla!
Zdroj: Dnes24.sk

Pracujú, hoci by si mohli užívať zaslúžený odpočinok na dôchodku. Seniori vyhŕňajú rukávy aj v prešovských mestských firmách.

Odpoveď z radnice

Dôchodcovia pracujú v obchodných spoločnostiach so sto percentnou majetkovou účasťou mesta aj v mestskej príspevkovej organizácii. Koľkí takto zarábajú, zaujímalo poslanca Miroslava Benka, ktorý o túto informáciu požiadal. Odpoveď z radnice hovorí jasnou rečou.

Prečítajte si tiež: Poslanci schválili Martina Ďurišina za druhého viceprimátora: Odhlasovali mu plat 2565 eur

„V Technických službách sú v dôchodkovom veku zamestnaní štyria ľudia a to na pozícii informátor, skladový účtovník, vedúci prevádzky Odpadového hospodárstva a referent nákupu,“ uvádza sa v liste z prešovskej radnice, ktorý bol pre poslanca Benka adresovaný.

Prečítajte si tiež: Poslanci v Prešove odklepli desaťtisíce eur: Ujde sa futbalovému turnaju aj na kostol

V Dopravnom podniku len jeden

V Dopravnom podniku podľa týchto informácií z radnice nájdeme len jedného dôchodcu. Až deväť dôchodcov ale pracuje v spoločnosti Prešov Real. „Týka sa to napríklad pozície projektového manažéra, údržbára, dvoch upratovačiek, účtovníka nájomných faktúr nebytových priestorov alebo aj technika a hlavného technika. V mestskej príspevkovej organizácii Park kultúry a oddychu Čierny orol sú v pracovnom pomere ďalší traja zamestnanci – dôchodcovia. A to vedúci technicko – prevádzkového úseku, domovník a údržbár,“ uvádza sa ďalej vo vyjadrení prešovskej radnice.

Prečítajte si tiež: Hospodárenie Prešova v roku 2015? Prebytok viac ako 4 milióny eur

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM