Ľubomír Hudačko Rôzne

Knižnica P.O. Hviezdoslava zbilancovala 1. polrok: Aha, na aké zaujímavosti prišla

Knižnica P.O. Hviezdoslava v Prešove zbilancovala prvý polrok 2017. Akú mala návštevnosť a ktorá beletria pre dospelých sa počas neho požičiavala najviac?

Ilustračný obrázok k článku Knižnica P.O. Hviezdoslava zbilancovala 1. polrok: Aha, na aké zaujímavosti prišla
Zdroj: TASR

V prešovskej Knižnici P.O. Hviezdoslava sa povŕtali v štatistikách a zistili zaujímavé fakty o prvom polroku 2017. Veď si to pozrite spolu s nami.

„V I. polroku 2017 sme urobili už 520 podujatí, vypožičali sme 266 322 kníh, novín, časopisov a iných dokumentov a navštívilo nás 89 862 návštev­níkov. Veríme, že druhý polrok bude podobne pestrý a bohatý,“ uviedli zaujímavosti z tejto prešovskej knižnice.

Známe sú aj ďalšie údaje. Napríklad štatistika toho, aké knihy sa požičiavali v kategórii beletria dospelých najčastejšie. Pripomenieme, že tieto výsledky sa týkajú krajskej knižnice POH v Prešove, teda centrálnej požičovne, vrátane jej sídliskových pobočiek. Ide teda o všetky pobočky, kde je možné zapožičať si beletriu pre dospelých.

Najpožičiavanejšie knihy – beletria dospelí

Rebríček za 1. polrok 2017

  • 1. Dominik Dán – Smrť na druhom brehu
  • 2. Dominik Dán – Nežná fatamorgána
  • 3. Samuel Bjork – Sova,

    Marta Fartelová – Vôňa tvojej duše

  • 4. Jana Pronská – Janičiarova žena

Knižnica rozhodne nekončí s aktivitami a chystá aj zaujímavý program. „V septembri nás čaká festival Prešov číta rád a Súťažná prehliadka knižničných podujatí pre deti. A pripravujeme aj ďalšie aktivity,“ prezradila. Spomínaný Prešov číta rád bude na programe 27. až 29. septembra a to s hosťami ako Vanda Rozenbergerová, Denisa Ogino, Ondrej Kalamár, Zuzana Kuglerová či Dado Nagy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM