Ľubomír Hudačko Kultúra

Kliknite a nový týždeň ako na dlani: PREHĽAD akcií, ktoré v Prešove stoja za zmienku

Relaxu nikdy nie je dosť a vyraziť si von na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob oddychu. Prinášame vám preto prehľad podujatí, ktoré vám odporúčame v Prešove zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Kliknite a nový týždeň ako na dlani: PREHĽAD akcií, ktoré v Prešove stoja za zmienku
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Eva Nová

23. februára od 19:00 v Starých časoch

Film Eva Nová v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou je príbehom ženy, ktorá by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je abstinujúca alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou. Teraz sa chce vrátiť do života, ktorý mala kedysi.

Dílerova voľba

24. februára od 18:30 v DJZ

Dílerova voľba je sonda do mužského sveta – sveta, ktorý je nepretržitým zápasom: o víťazstvo, o prevahu, o peniaze, o pozíciu. V pokri nikdy neviete, kto drží v ruke aký tromf. Kedy zariskovať? Ako nájsť odvahu, ak môžete všetko stratiť?

Vassa

24. februára od 19:00 v DAD

Silná žena, neľútostná obchodníčka, tvrdá matka – Vassa Železnovová. Bojuje všetkými prostriedkami o udržanie a súdržnosť svojej rozpadávajúcej sa rodiny. Pokúša sa ochrániť svoje mravne spustnuté, neschopné, či len jednoducho nešťastné deti pred úpadkom a skazou. Snaží sa o to priam monštruózne: zameriava sa predovšetkým na materiálne statky, majetok a peniaze.

Aj o „wilkoch“, zubroch

25. februára od 17:00 vo Vysokoškolskom klube Čaviareň, Jarková 77

Lesoochranárske zoskupenie Vlk pozýva na prednášku tom, aké je to žiť v Bialowiežskom pralese. Adam Wajrak – biológ, novinár píšucí pre poľskú Gazetu wyborczu a aktivista snažiaci sa o záchranu Bialowiežského pralesa.

1st Slovak Pink Floyd Revival

25. februára od 19:00 v Kine Scala

Jedinečný koncert plný hitov kapely Pink Floyd inšpirovaný turné Pulse. Hity ako Money, Wish You Were Here, Another Brick In The Wall či Take It Back a množstvo ďalších v novom programe zoskupenia 1st Slovak Pink Floyd Revival, ktoré týmto koncertom otvára svoju deviatu sezónu pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne.

Stand up comedy na východe

26. februára od 20:00 vo Wave

Stand up comedy – Tomáš Hudák, Matej Adámy, Lujza Schrameková, Michael Szatmary. V poschodí s projekciou. Predpredaj v klube Wave.

Koncert Ivany Mer

26. februára od 20:30 v Christianii

Skladateľka a speváčka Ivana Mer začala svoju umeleckú cestu v Prahe počas dokončovania svojich štúdii kultúrnej antropológie. Tu vznikli jej prvé elektro-akustické kompozície, ktoré boli krátky čas po vydaní použité v Belgickom tanečnom projekte Dancers! Ivanine hudobné aktivity sú úzko spojené s cestovaním.

Havaj

27. februára od 19:00 v DAD

Havaj je debut mladej prešovskej dramatičky Michaely Zakuťanskej. Tragikomédia z prostredia rusínskej dediny s príznačným menom Havaj, je komorným príbehom o hľadaní seba samého na periférii Európy, v kruhu nie celkom typickej rodiny. Hlavná hrdinka – dvadsaťročná Janka sa snaží nájsť spôsob, ako uniknúť za múry – kuchyne, domu, dediny.

Hobby Šarišský pohár 2016

28. februára od 10:00 v PKO

Súťaž v spoločenských tancoch pre neregistrované tanečné páry Kategórie: Deti do 7 rokov, Deti do 9 rokov, Deti do 11 rokov, Deti do 13 rokov, Deti 14 rokov a viac.

Janko Hraško

28. februára od 16:00 v Komornom divadle bez opony – Portál, Októbrová 46

Bábkovo-činoherná rozprávka o maličkom chlapčekovi, ktorý vystúpil z hrachu. Veselý príbeh popretkávaný pesničkami, vám priblíži ako sa svojou šikovnosťou, usilovnosťou a vynaliezavosťou stane z malého človiečika veľký človek. Janko Hraško si získa lásku rodičov, zvládne nejednu prekážku a poteší všetky deti. Dĺžka predstavenia: 45 minút.

Môže vás zaujímať:

Milovníci fantasy mali v Prešove svoj veľký deň: Festival PegasCon prilákal nadšencov Harryho Pottera či Star Treku

Dobrý festival 2016 hlási potvrdené mená účinkujúcich: Prvé informácie, ktoré kapely na obľúbenom podujatí vystúpia!

Východniari majú novú hudobnú pecku: Hlavné hviezdy prehovorili o parádnom klipe, ale aj zákernej chorobe

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM