Michala Halásová Samospráva

Klietky na odpad sa neosvedčili. Pomôžu podzemné kontajnery?

Prešovská radnica prišla pred štyrmi rokmi s novinkou. Uzamykateľné klietky na komunálny odpad mali zabrániť neprispôsobivým občanom, aby odpad vyberali. Projekt sa však neosvedčil, mesto má ale náhradné riešenie.

Ilustračný obrázok k článku Klietky na odpad sa neosvedčili. Pomôžu podzemné kontajnery?

Ešte v roku 2009 osadili Technické služby niekoľko boxov na skúšku na dvoch sídliskách a časom mali pribudnúť v celom meste. Cena jedného boxu je približne 450 eur. Projekt sa však neosvedčil. Ako informovala hovorkyňa mesta Jana Jurčišinová, “klietky boli uvedené do skúšobnej prevádzky. Neboli sme vtedy jediným mestom, ktoré skúšalo toto opatrenie, u nás sa to však neosvedčilo, keďže sa obyvatelia neprispôsobili.” Klietky preto Technické služby v najbližších dňoch odstránia.

Radnica však už má náhradný plán. Návrh podzemných kontajnerov je ale zatiaľ iba vo fáze riešenia. “Momentálne sa len špecifikujú miesta, kde by mohli byť umiestnené, zbierame informácie z miest, kde už existujú a špecifikuje sa, koľko by to stálo. Financie na takýto projekt by sme chceli z eurofondov“ upresnila Jurčišinová.

Posledné slovo však bude mať predstavenstvo Technických služieb a následne mestskí poslanci.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM