Ľubomír Hudačko Rôzne

Klaun na Važeckej rozdával úsmevy: Domov sociálnych služieb tak ožil farbami aj smiechom :-)

Domovom sociálnych služieb na Važeckej ulici v Prešove sa ozývali radostné detské hlasy, ktoré mal na svedomí Doktor Klaun. Doktor Klaun má za cieľ prostredníctvom divadelných predstavení rozdávať radosť a prinášať pocit šťastia deťom s rôznymi druhmi znevýhodnení.

Ilustračný obrázok k článku Klaun na Važeckej rozdával úsmevy: Domov sociálnych služieb tak ožil farbami aj smiechom :-)
Zdroj: Dnes24.sk

Svojimi šašovinami klauni navodzujú uvoľnenú atmosféru a snažia sa vyčarovať úsmevy na detských tváričkách.

„Naše zariadenie navštívil klaun Igor Strinka, z divadielka Dunajka z Kuchyne. Šlo o predstavenie Vareška var," uviedla Erika Ivančová, sociálna terapeuta z DSS na Važeckej ulici. Na veselom predstavení Doktora Klauna sa zúčastnili aj deti z materskej školy Važecká, s ktorými má DSS priateľské vzťahy.

„S našimi prijímateľmi pravidelne navštevujeme túto materskú školu, preto sme neváhali a s radosťou sme pozvali deti k nám na predstavenie. Aby sme ich aj my potešili, tak sme pre ne na pamiatku vyrobili veselého šaša na paličke a pripravili pre ne i klauna chutné pohostenie,“ doplnila Ivančová.

Deti z materskej školy zábavné vystúpenie klauna veľmi potešilo, pričom sa zároveň podvedome učili prijímať, ale aj tolerovať ľudí s istým znevýhodnením. „Mali sme veľkú radosť z návštevy malých kamarátov, z možnosti obdarovať ich a spoločne s nimi sa aj pousmiať nad „šašovaním“ klauna. Spolu sme tak strávili krásne dopoludnie a s pomocou Doktora Klauna sme dokázali, že úsmev láme všetky bariéry,“ vyjadrila potešenie nad vydarenou akciou Ivančová.

foto: mesto Prešov

Čítajte aj o zápisoch najmenších do škôl!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM