Ľubomír Hudačko Rôzne

Keď to zistila, myslela si, že to ani nie je pravda: Pozrite, akou Miss sa stala študentka Prešovskej univerzity!

Študentka Prešovskej univerzity vyhrala zaujímavú súťaž Miss. Melánia Daňková sama priznáva, že keď začula svoje meno, ani tomu nechcela uveriť. To, že vyhrala, si dokonca naplno uvedomila až na ďalší deň.

Ilustračný obrázok k článku Keď to zistila, myslela si, že to ani nie je pravda: Pozrite, akou Miss sa stala študentka Prešovskej univerzity!
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaž Česko-Slovenská Tipsport Miss Aerobic patrí medzi najvýznamnejšie súťaže. Jedinečné na nej je, že spája klasické atribúty súťaží krásy so zručnosťami a umom športujúcich dievčat. A práve víťazkou tejto zaujímavej súťaže Miss sa stala prešovská vysokoškoláčka Melánia Daňková.

Hlavným cieľom tejto súťaže je propagovanie zdravého životného štýlu naprieč vekovými kategóriami. Súťaž má vzbudiť záujem a ukázať, že vďaka aktívnemu športovaniu sa toho dá veľa dokázať. Môže sa do nej zapojiť dievča od 18–28 rokov, ktoré má rado aerobic a tanec. Melánia Daňková zo Sabinova a študujúca na Prešovskej univerzite v Prešove sa do súťaže prihlásila taktiež a dokonca ju aj vyhrala.

Najprv sa musela prihlásiť na regionálne kolo, ktoré sa konalo v Prešove. Z neho postúpila do semifinále v Bratislave, z ktorého vzišlo šesť finalistiek a jedna náhradníčka reprezentujúce Slovensko. To isté sa konalo aj v Českej republike. Pred finále dievčatá absolvovali 5 sústredení, ktoré sa konali od júla do októbra. Cvičili zostavy v plavkách, v šatách a aj úvodnú choreografiu s tanečníkom pod vedením Terezky Puchtovej. Taktiež trénovali individuálne zostavy, chôdzu na vysokých podpätkoch, komunikáciu pod vedením Míši Schwarzovej, Pavlíny Zdařilovej a minuloročnej víťazky Petry Tomkovej.

„Týmto by som im rada poďakovala za podporu a trpezlivosť taktiež aj Kristýne Copkovej, ktorá sa o nás po celý čas vzorne starala a všetko zorganizovala. Vďaka patrí aj ľuďom, ktorí sa podieľali na organizácií súťaže. Popritom sme mali aj rôzne aktivity, pri ktorých sme sa odreagovali, zabavili a spoznali sa navzájom,“ uviedla Melánia. Samotná víťazka uviedla viac pre náš web nielen o finále konajúcom sa v Plzni.

Aký máte pocit z tohto ocenenia, čo to pre vás znamená?

Veľmi sa z neho teším, je to krásny, neopakovateľný pocit. Je to pre mňa taká odmena za hodiny tréningov v telocvični, cestovania po súťažiach, rôznych vystúpeniach a úsilia, ktoré do športu vkladám od malička. Tiež je to odmena pre moju rodinu, najmä mamku, ktorá ma v tomto celý čas podporuje a pomáha mi.

Čo myslíte, čím ste mohli zaujať, že ste napokon vyhrali?

Výhra bola pre mňa veľkým a milým prekvapením. Neviem čím špeciálnym som zaujala porotu, keďže každá finalistka mala v sebe určitý pôvab, každá ukázala niečo výnimočné, každá je jedinečná. Trénovanie spoločných, ale aj individuálnej choreografie bolo náročné – fyzicky aj časovo, každá z nás sa snažila vydať maximum a ukázať zo seba to najlepšie Myslím si, že každá by si zaslúžila vyhrať.

Čo vás čaká po týchto úspechoch v budúcnosti, čo sa dá z toho vyťažiť?

V rámci československej miss ma čaká účasť na sústredeniach a finále budúceho ročníka, kde budem odovzdávať korunku novej víťazke. Mimo tejto súťaže ma čaká ukončenie vysokej školy, takže v júni mi držte palce (smiech). V športovej oblasti sa naďalej budem aktívne a aj ako trénerka a porotkyňa venovať mažoretkám – nabudúci rok nás čakajú Majstrovstvá Slovenska, takže sa na ne budeme pripravovať.

Prezraďte, panovala medzi súťažiacimi rivalita, alebo ste boli kamarátky?

Rivalitu medzi nami nebolo cítiť, držali sme pri sebe, navzájom sme sa podporovali. Aj pri rôznych oddychových aktivitách sme sa skvele zabavili a lepšie sa spoznali. Sme všetky dobré kamarátky a plánujeme sa stretnúť aj v budúcnosti. Snáď nám to vyjde, keďže každá je z iného kraja.

A aký ohlas to malo u vašich blízkych? Čo na to rodina, pripadne vaši známi?

Moje okolie sa z tohto víťazstva veľmi teší a sú na mňa hrdí, najmä rodina, kamaráti a známi. Ale aj cudzí ľudia mi blahoželajú a tešia sa so mnou. Prekvapilo ma množstvo správ, či na mobil alebo odkazy a emaily na internete, ktoré mi prišli. Týmto by som rada všetkým poďakovala za to, že stáli pri mne a podporovali ma.

Čo na Prešovskej univerzite študujete?

Študujem na Fakulte športu a to dve vysoké školy denného štúdia. Prvou je učiteľstvo telesnej výchovy, v ktorom končím magisterský stupeň. A druhou je učiteľstvo matematiky a telesnej výchovy, v ktorom končím bakalársky stupeň.

Kto vás do súťaže prihlásil a aké ste mali očakávania?

Prihlásiť sa do tejto súťaže ma inšpirovala spolužiačka Petra Tomková, minuloročná víťazka tejto súťaže. A taktiež to bolo aj na podnet mojej spolužiačky Bibiány Jurčákovej, ktorá bola tiež finalistkou, ktorá sa kastingu nechcela zúčastniť sama. Nemala som žiadne očakávania, takže všetko čo som zažila a vyskúšala si, ma milo prekvapilo, bola to pre mňa nová životná skúsenosť.

Čo vám prvé prebehlo mysľou, keď vyhlásili vaše meno ako to víťazné?

Ako prvé mi v tej chvíli prebehlo mysľou, že to nie je pravda, že je to len generálka. Zaskočilo ma to, keďže som mala svoj tip na víťazku. Ale na druhej strane ma to milo prekvapilo. To, že som vyhrala, som si poriadne uvedomila až na ďalší deň a veľmi sa z toho teším.

Môže vás zaujímať:

Tanec zbližuje a prešovská učiteľka tanca je toho živým dôkazom: Veď pozrite, čo nám prezradila!

Nikdy nemôže vedieť, čo jej deň prinesie… Učiteľka prešovského gymnázia na hodine skoro chytila geografický infarkt

Vizážistka z kozmetického salónu otvorene: 5 rád Prešovčankám, ktoré si vezmite k srdcu

foto: Zbyněk Maděryč

Študentka z Prešovskej univerzity: Stala sa víťazkou prestížnej súťaže!
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM