Ľubomír Hudačko Rôzne

Keď sa snúbi krása so silou... Pôvabná Prešovčanka sa stala majsterkou sveta!

Vicemajsterka SR v bodyfitness, majsterka SR v kulturistike, absolútna majsterka Európy a majsterka sveta v tlaku na lavičke, finalistka Spartian Race, čerstvá majsterka sveta v benchpresse v kategórii ženy do 60kg. Ak by si niekto myslel, že ide o viac žien, je na omyle.

Ilustračný obrázok k článku Keď sa snúbi krása so silou... Pôvabná Prešovčanka sa stala majsterkou sveta!
Zdroj: Dnes24.sk

Týmito všetkými titulmi (a ešte zopár na viac) sa hrdo pýši naša Prešovčanka, Martina Namešpetrová, ktorá si z rúk primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho prevzala Ďakovný list za aktívnu športovú činnosť a reprezentáciu mesta Prešov a Slovenska v oblasti kulturistiky a fitness.

Jedna z najvšestran­nejších športovkýň Slovenska

„Ako 11-ročná som sa začala venovať karate, neskôr som prešla na Ju-Jitsu a potom na bodyfitness,“ povedala. Martina má tento šport doslova v krvi, čoho dôkazom sú aj jej ocenia a úspechy svetovej úrovne. Je absolventkou Technickej univerzity v Košiciach a okrem profesionálnej kariéry sa venuje aj trénovaniu, odbornej príprave súťažných kondičných kulturistov, záľubám ako slnku a cestovaniu, no podľa jej slov ich s manželom najviac ženú vpred výzvy.

Je jedným z mála príkladov, kde sa snúbi krása, pôvab a sila a najväčšie hobby sa stalo zároveň prácou. Na prvý pohľad útla Prešovčanka o sebe však tvrdí, že za všetkým je tvrdý tréning a výzva ísť v pred. K viacerým slovenským, európskym a svetovým úspechom jej prednedávnom pribudol ďalší, Martina sa stala majsterkou sveta v benchpresse v kategórii ženy do 60kg, ktorej predchádzalo víťazstvo v Európe. Ide o jednu z najvšestran­nejších športovkýň Slovenska, ktorou sa pýši nie len rodina, blízki a známi, ale i Mesto Prešov.

Je príkladom politikom

A tak k mnohým medailám, diplomom, víťazným pohárom a významným oceneniam včera pribudlo aj ocenenie mesta v podobe Ďakovného listu za aktívnu športovú činnosť a reprezentáciu mesta Prešov a Slovenska v oblasti kulturistiky a fitness.

„Sme príjemne prekvapení, že si nás všimli a ocenili aj týmto spôsobom,“ uviedli manželia Namešpetroví. Primátor Martinu s úsmevom dal za príklad našim politikom, keďže naša majsterka nemá len „silné reči“, ale i výsledky. „Byť majstrom sveta v akomkoľvek športe je dôkazom absolútnej výnimočnosti,“ povedal pri oceňovaní primátor. „Najmä v dnešnej dobe, keď sa šport dostáva do úzadia je potrebné vnímať takéto osobnosti ako symboly pre mladú generáciu,“ dodal P. Hagyari.

Majsterka sveta v benchpresse je Prešovčanka
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM