Ľubomír Hudačko Kultúra

Katka Koščová na domácej pôde: Na turné sa predstaví aj so skupinou Neřež

Slovenská speváčka Katka Koščová a česká folková kapela Neřež sa vydajú na turné k albumu Vlakem na Kolín, v rámci ktorého sa predvedú v desiatich slovenských a českých mestách.

Ilustračný obrázok k článku Katka Koščová na domácej pôde: Na turné sa predstaví aj so skupinou Neřež

Katka Koščová sa v Prešove predstaví už v sobotu 17.10.2013 v E­vanjelickom kolégiu. Na koncerte zaznejú aj prvé spoločné piesne členov kapely Neřež Zdeňka Vřešťála a Víta Sázavského, ale aj skladby, na ktorých spolupracovala už zosnulá členka formácie Zuzana Navarová. Okrem najznámejších skladieb ako Tisíc dnů, Kočky, Na dně, Za poledne, Černá voda či Kytička s nimi bývalá charizmatická speváčka odspieva aj ďalšie hity, ktoré budú pochádzať aj z ich spoločného albumu Vlakem na Kolín.

Živák nahrali minulý rok počas koncertov v Kolíne a Táboře. Album obsahuje 15 skladieb, okrem hitov kapely Neřež, aj dve autorské piesne Koščovej a Dana Špinera a to konkrétne Nebotrasenie a Blues o nespavosti. Katka Koščová v roku 2005 zvíťazila v súťaži Slovensko hľadá SuperStar. Na konte má zatiaľ štyri sólové albumy: Ešte sa nepoznáme (2005), Naboso (2006), Nebotrasenie (2009) a Štedrý večer (2012). Tretí menovaný bol pre ňu prelomový – prvýkrát sa prejavila nielen ako autorka hudby i textov, ale zároveň ako spoluproducentka.

Foto: ilustračné

Koščová&Neřež
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM