Ľubomír Hudačko Správy

Kaštieľ pri Prešove upútal pozornosť v zahraničí: Zaradili ho medzi 7 najromantickejších hotelových destinácií

Pocta, ktorej sa nedostane len tak hocikedy. Historický kaštieľ pri Prešove upútal pozornosť v zahraničí a ako jediný zo Slovenska sa ocitol medzi 7 najromantickejšími hotelovými destináciami. Obstál pritom v nabitej konkurencii.

Ilustračný obrázok k článku Kaštieľ pri Prešove upútal pozornosť v zahraničí: Zaradili ho medzi 7 najromantickejších hotelových destinácií
Zdroj: Dnes24.sk

Historický Kaštieľ Péchy v Hermanovciach pri Prešove bol zaradený ako jediný zo Slovenska medzi 7 najromantic­kejších hotelových destinácií podľa výberu cestovateľského blogu neziskovej organizácie Historické hotely Európy.

Obstál v nabitej konkurencii

Spolu s ostatnými šiestimi hotelmi obstál v konkurencii viac ako 500 európskych hotelov z 18 krajín a zaradil sa do finálneho výberu najidylickejších miest, kde by si budúci novomanželia mali vymeniť svoje sľuby. Kaštieľ sa ocitol vo výbere spolu s historickými hotelmi napríklad z Talianska, Grécka či Švajčiarska.

Ako uvádza autor blogu, kaštieľ je „obklopený malebným anglickým parkom a ponúka rôzne možnosti na usporiadanie originálnej svadby na zákazku.“ Autor svoj výber obhajuje aj slovami: „Či už máte záujem o grilovanie pod otvoreným nebom, ľudovú hudbu, tradičné tance alebo komorné odpytovanie, skúsený eventový tím vyhovie každému vášmu želaniu.“

Viac ako desať rokov

Súčasná majiteľka a vnučka posledných majiteľov historického Kaštieľa Péchy Klára Szakall von Losoncz ho získala po reštitúcii v deväťdesiatych rokoch do svojich rúk. Z kaštieľa z druhej polovice 18. storočia, parku a priľahlých stavieb však zostali po necitlivom zaobchádzaní počas obdobia po 2. svetovej vojne len ruiny. Trvalo viac ako desať rokov, kým sa jej podarilo celý objekt zrekonštruovať.

Nezisková organizácia Historické hotely Európy so sídlom v Paríži vznikla spojením dvadsiatich národných európskych asociácií a jej erbom sa v súčasnosti pýši viac ako 500 hotelov. Jej cieľom je propagácia kultúrnych hodnôt a tradícii jednotlivých národov prostredníctvom rozmanitosti historických budov – zámkov, panských sídiel, veľkostatkov, meštianskych domov, ktoré sú zárukou neopakovateľného zážitku.

Môže vás zaujímať:

Neďaleko Prešova má vyrásť nový akvapark: Letné bazény aj kryté kúpalisko s celoročnou prevádzkou!

Rozmýšľali o tom už dlhšie, teraz prišiel čas realizácie: Na Domaši môžete prijať veľkú výzvu

Zimná tréningová hala na Sekčove dostala meno: A vizualizácie napovedia, ako bude vyzerať! FOTO

foto: ilustračné/Pavol Melicherčík

Kaštieľ v Hermanovciach zaujal: Môže sa tešiť zo zaujímavej pocty
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM