Michala Halásová Samospráva

Karpatská mapa možností. Pomôže cestovnému ruchu v slovensko – poľskom pohraničí?

Spolupráca susedných regiónov na oboch stranách hranice v oblasti rozvoja cestovného ruchu je hlavným zámerom projektu "Karpatská mapa možností". Ten realizuje PSK v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku Karpatská mapa možností. Pomôže cestovnému ruchu v slovensko – poľskom pohraničí?
Zdroj: Dnes24.sk

Regionálna samospráva v rámci tohto projektu teraz v apríli pripravuje tri poznávacie zájazdy pre touroperátorov. Ide o zástupcov cestovných agentúr, turistických a informačných centier, samospráv, prevádzkovateľov kultúrnych či rekreačných zariadení, ale i novinárov. „Našim cieľom je, aby sa títo ľudia čo najviac dozvedeli o možnostiach, ktoré ponúkajú oblasti v slovensko-poľskom pohraničí a následne ich vedeli zaradiť do svojich rozvojových programov či podnikateľských stratégií," vysvetlila hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Každý z poznávacích zájazdov mapuje inú časť regiónu. Ide o Pieniny a Zamagurie, Vysoké Tatry, severovýchod Prešovského kraja a východnú časť Malopoľského vojvodstva. Na slovenskej strane to bude napríklad Bardejov, Medzilaborce.

Infocesty koncom apríla tohto roka vyvrcholia záverečnou konferenciou v Prešove, na ktorú organizátori pozvú subjekty, ktoré sa v rámci svojej činnosti zaoberajú cestovným ruchom. Tam sa bude hovoriť o ďalších možnostiach rozvoja cestovného ruchu v slovensko-poľskom pohraničí, ale aj o budovaní a prepojení turistických chodníkov a cyklotrás na oboch stranách hranice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM