Ľubomír Hudačko Kultúra

Kapela N3O Akustika prišla s novinkou: Videoklip z ulíc Prešova, ktorý vás chytí za srdce

Na Slovensku pôsobí málo kapiel, ktoré hrajú reggae a ešte menej takých, ktoré hrajú výlučne akusticky, čiže k svojmu koncertu nepotrebujú nutne elektrinu. Prešovská skupina N3O Akustika v sebe oba tieto elementy spája. A teraz prišla s novinkou v podobe videoklipu z mesta, ktorý vás chytí za srdce.

Ilustračný obrázok k článku Kapela N3O Akustika prišla s novinkou: Videoklip z ulíc Prešova, ktorý vás chytí za srdce
Zdroj: Dnes24.sk

Pred letnou sezónou sa kapela hlási s príjemnou skladbou Pridaj sa k nám, ku ktorej natočil renomovaný režisér Jaro „Jaris“ Vaľko pôsobivý videoklip, pričom svojou atmosférou rozhýbe mladú aj starú generáciu.

„Natáčali sme v Prešove, priamo v centre mesta, v Záhrade umenia, v MHD, v našom obľúbenom podniku a sme radi, že sa podaril klasický Jarisovský videoklip. K pesničke môžem prezradiť, že je o priateľoch, vzťahoch a o tom, ako by nám bolo fajne, keby sme sa k sebe správali lepšie a ľudskejšie,“ reflektuje spevák a gitarista skupiny Pavol Kovaľ.

Novinka Pridaj sa k nám predznamenáva nasledovníka debutu Vnímaj to svetlo so skladbami ako Duchovná revolúcia, Matka Zem alebo Haló, ktoré sa na youtube, klubových koncertoch aj festivaloch ako Uprising tešia veľkej obľube. „Zatiaľ si nedávame pevné termíny, kedy príde nová nahrávka, sústredíme sa na leto a festivalové koncerty, medzi ktorými absolvujeme pokračovanie Street tour, ktoré je opäť založené na hraní na námestiach, len tak, bez elektrickej zásuvky,“ pozýva Kovaľ na koncerty.

Skupina na koncerty vyrazí aj s novým členom, Stanom Rusynom, ktorý je pôvodom z Ukrajiny a v súčasnosti účinkuje tiež v Štátnom divadle v Košiciach. N3O Akustiku obohatí o vokály, keďže spieva a rapuje. Kapela hrá každý mesiac niekoľko koncertov. V zostave Pavol Kováľ (spev, gitara), Filip Činčala (kontrabas), Filip Lipka (husle), Jakub Slávik (lesný roh), Tomáš Durkáč (bongá) a Mirko Szirmai (perkusie) si získali pevné miesto v dramaturgii festivalu Uprising a sú čoraz známejší vďaka svojim plánovaným aj náhodným vystúpeniam v uliciach slovenských miest. Počas street tour 2016 vystúpi kapela aj v prešovskej Christianii a to 15. júla.

redakcii informácie poskytol PR manažér Edo Kopček

Môže vás zaujímať:

Dobrý festival v Prešove prinesie nejednu novinku: Tešte sa na vymoženosti, aké doposiaľ neboli!

Na Dni mesta Prešov sa tešíme rok čo rok: V ktorý deň vystúpia kapely Komajota či Hex?

Požiadavky kapely Megadeth pred koncertom v Prešove? Chcú pramenitú vodu z Fidži!

foto: archív N3O Akustika

Prešovská kapela N3O Akustika: Natočila videoklip z ulíc mesta
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM