Ľubomír Hudačko Kultúra

Kam za kultúrou v Prešove? Prinášame veľký PREHĽAD na október

Čo čaká fanúšikov v Prešove, keď sa budú chcieť vybrať za kultúrou a dobrou hudbou v októbri? Pripravili sme pre vás prehľad tých najlákavejších udalostí, stačí si preto vybrať. Aby ste nemuseli banovať :)

Ilustračný obrázok k článku Kam za kultúrou v Prešove? Prinášame veľký PREHĽAD na október
Zdroj: Webnoviny.sk

Peter Lipa & Band

V piatok 3. októbra vás čaká koncert Petra Lipu a jeho kapely v prešovskom Kine Scala. Program začína o 19:00 hod, vstupné je 8 eur v predpredaji a 10 eur v deň koncertu. Prvých 50 záujemcov o vstupenky obdrží CD Petra Lipu.

Pecha Kucha

V Christianii je pre vás 3. októbra pripravené aj zábavno-informačné poduajtie ktoré spája ľudí prezentujúcich svoje myšlienky, prácu alebo záujmy. Každý z prednášajúcich má 20 obrázkov a každý obrázok je na plátne 20 sekúnd. Autormi konceptu sú Klein Dytham Architecture z Tokya, odkiaľ sa podujatie rozšírilo do vyše 700 miest po celom svete.

Noc na hvezdárni

Vstup sú dve eurá, čaká vás bohatý program aj pre najmenších! Už 3. októbra od 19.30!

Oknom tour

Koncert Katky Koščovej k uvedeniu jej nového CD Oknom so špeciálnym hosťom, akordeonistom Michalom Červienkom. Vstupné 6. októbra je 10 eur. Uskutoční sa na Malej scéne v DJZ.

Ručne maľované mapy

V obchodnom centre Max si môžete prísť pozrieť ručne maľované mapy až do 30. októbra.

University opening night

5. ročník najväčšej a najpopulárnejšej párty zimného semestra pre všetkých vysokoškolákov aj absolventov tentokrát v edícii HIPPIE FLOWER v priestoroch historického PKO na 2 podlažiach a 3 stagoch súčasne už 6.10.2014 od 21.00.

Kurzy brušných tancov

Začína sa 7.10.2014 každý v utorok od 18:00 sa môžete tešiť na klasický orientálny-brušný tanec a každý piatok od 18:30 na revolučný Tribal Tešíme sa na vás v príjemnom prostredí Parku kultúry a oddychu – PKO Šváby.

Cigánski Diabli

Tešiť sa môžete aj na Cigánskych diablov v rámci prešovskej hudobnej jesene. V programe zaznejú diela od baroka (Albinoni, Bach) cez klasicizmus a romantizmus (Haydn, Mozart, Brahms, Liszt, Paganini až po „CARMEN“ od Bizeta ) a všetko je doplnené world-ethno hudbou a temperamentným spevom v podaní Silvie Šarkőziovej. To všetko už 8.10. o 19:00 hodine v historickej sále PKO – Čierny orol.

Jan Kraus a Milan Lasica

V Kine Scala sa fanúšikovia humoru a improvizácie sa majú na čo tešiť! Na jednom pódiu sa stretnú giganti humoru Milan Lasica a Jan Kraus. Slovenského a českého kráľa zábavy môžete zažiť v programe Jan Kraus aneb Hvězdy, jak je neznáte! Už 7. októbra.

Benefičný koncert Emerka

Plaza beach Solivar v Prešove sa zmení na miesto pre Benefičný koncert Emerka. Moderuje: Filip Lenárth Účinkujúci: Lukáš Adamec Zuzana Mikulcová Duo Farsa Edo Klena Dida a jej hostia. Už 9. októbra od 18.00.

Pocity Film

Od 9. do 12. októbra si môžete vybrať aj z filmovej ponuky v rámci Pocity film. Ten ponúkne snímky v Kine Scala, v Divadle Andreja Duchnoviča ale aj v kaviarni Christiania. Začína sa už vo štvrtok 9.10. od 19.00 filmom Jánošík v spomínanom Kine.

Richard Müller & Fragile

Niekoľkonásobný zlatý či bronzový Slávik Richard Muller pokračuje v úspešnom turné s kapelou Fragile a opäť zavíta aj do Prešova. V Kine Scala si diváci majú šancu vychutnať jeho piesne v nových verziách aj novom playliste už 11. októbra buď o 16.00, alebo od 19.30. Zaznejú aj Slon v porceláne, či Nahý 2.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM