Ľubomír Hudačko Kultúra

Kam si vyraziť počas víkendu? Naše tipy pre Prešovčanov

Víkend už pomaly klope na dvere. Je najvyšší čas si urobiť naň plány. Pomôcť vám môžu naše tipy, ako šité pre Prešovčanov.

Ilustračný obrázok k článku Kam si vyraziť počas víkendu? Naše tipy pre Prešovčanov
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Káva nie je len čierna

18. novembra 18:00 – 19:00 v Libresso Books & Coffee

Prednáška Simony Pfefferovej o tom, že káva nie je len čierna, káva je na počiatku zelená a červená. Zbiera sa ručne a je to poriadne namáhavé. Rozprávanie o tom, ako sa pestuje kolumbíjska káva a čo všetko musí farmár urobiť preto, aby boli jeho zrnká čo najkvalitnejšie.

Hanusove dni

18. novembra 19:00 – 22:00 Kostol svätého kríža, Kalvária, Slávičia

Nočný výstup na prešovskú kalváriu. Pozvánka na podujatie, ktorým si Prešovčania v piatok 18. 11. netradičným spôsobom uctia odvahu a morálnu integritu obetí totalitného myslenia.

N3O Akustika

18. novembra 20:30 v Christianii

Opäť doma. Po letnej festivalovej sezóne vyráža kapela do klubov a samozrejme nesmieme vynechať domácu pôdu. A keďže doma je doma majú nachystaný bonusový program.

Midi Lidi

18. novembra 21:00 vi Wave Clube

Urob si čas na život – také je hlavné motto Midi Lidi na štvrtom albume Give Masterpiece a Chance !, o ktorom kapela hovorí ako o optimistickej letnej doske. Kľúčové sú vety z textov „zruš ten deadline!“, „Kamoša prezvoň!“ A „Poď von!“.

Noc divadiel

19. novembra 19:00 – 22:00 v Divadle Jonáša Záborského

Magická noc otvorených divadiel a výnimočných zážitkov. Siedmy ročník celoslovenského podujatia európskeho významu prezentujúceho divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom čase. Tentoraz pod heslom Sedmospáči, prebuďte sa!

Spievajúci básnici 2016

19. novembra 20:30 – 22:30 v Christianii

Nany Hudák & SHZ. Skupina vznikla v roku 2001 začiatkom spolupráce Nanyho a Lienky a prešla rôznymi personálnymi zmenami tak na poste hráčov, ako aj žánrov – od alternatívneho folk – rocku k fantasy folku. Ten sa snažia momentálne predstaviť verejnosti v aktuálnej zostave svojim piatym albumom Jazyk duší.

Šípková Ruženka

20. novembra 16:00 – 17:00 v Babadle

Bolo, nebolo? Skôr bolo kedysi dávno malé Ružové kráľovstvo. Ľuďom sa v tomto kráľovstve dobre žilo, len v kráľovskej rodine niečo malé chýbalo. Nemali tam dieťatko – maličké princiatko.

Martinko Klingáč

20. novembra 16:00 – 17:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Postava Martinka Klingáča, známa nielen zo slovenských rozprávok Pavla Dobšinského, ale aj po celom svete, ožíva v činoherno-bábkovej rozprávke Divadla Portál. Predstavenie s pesničkami o nešikovnej Hanke, ktorej pomôže Martinko Klingáč vyriešiť situáciu, do ktorej sa nečakane dostala.

Kolik příležitostí má růže

20. novembra 17:00 – 18:30 v Literárnej kaviarni Viola

Verše moravského básnika Jána Skácela v čítaní a dušechvení. Pozvánka na podvečerné stretnutie s poéziou autora, ktorý vo svojej úvahe (i nad vlastným) poslaním básnika vraví: ,,Básnik je radar pod lipami, básnik neodpovedá, len sa pýta.

Stand up comedy

20. novembra 19:00 – 21:30 vo Wave Clube

V rámci festivalu Alternatívny kvocient sa vám na stan up show predstavia Michael Szatmary, Gabo Žifčák, Dano Čist a Peter Lachký.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM