Ľubomír Hudačko Rôzne

Juliana zvečňuje Prešov a ide jej to krásne: Maľby z nášho mesta, ktoré vás chytia za srdce!

Maľuje dominanty Prešova a to ozaj úžasným spôsobom. Tvorbu Juliany Hamajdakovej si zamilujete, stačí sa kochať citlivo namixovanými farbami či pohybmi štetcom a nechať sa unášať umením. Presvedčte sa sami v našej fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Juliana zvečňuje Prešov a ide jej to krásne: Maľby z nášho mesta, ktoré vás chytia za srdce!
Zdroj: Dnes24.sk

Juliana Hamajdaková z Prešova maľuje spôsobom, ktorý chytí za srdce. Zvečňuje totiž dominanty nášho mesta. Maľba ju bavila už od detstva, preto sa ju rozhodla aj študovať. Maľovať krásy Prešova a celkovo históriu miest začala pred pár mesiacmi.

„Mesto sa veľmi rýchlo mení, renovuje v poslednej dobe a na to, ako jednotlivé dominanty vyzerali sa často zabúda. Pre mňa je to zachytávanie konkrétnych objektov so štipkou fantázie, ktorú vkladám hlavne do pozadia obrazov,“ vysvetľuje Juliana. Maľuje viaceré skvosty Slovenska, no Prešovu a nášmu kraju sa plánuje venovať špeciálne aj kvôli tomu, že je Prešovčanka.

Dôležité k tomuto umeniu sú podľa nej záľuba v maľovaní, talent a fantázia. „Prešov má veľmi veľa starých budov, ktoré si zaslúžia by zachytené nielen fotoaparátom, ale aj štetcom na plátne. Prešov má krásnu architektúru, ktorá je skvelou inšpiráciou. Presný čas maľovania sa však nedá určiť. Je to naozaj pri každom obraze individuálne. No snažím sa každému obrazu venova toľko času, koľko si vyžaduje jeho detailnosť či technika,“ hovorí ďalej. Ako dodala, zatiaľ nebolo možné vidieť jej tvorbu vo forme výstavy, ale verí, že sa tak čoskoro stane.

Vo fotogalérii sa presvedčte sami, ako jej to parádne ide.

Čítajte tiež:

Pikantné priznanie tatéra z prešovského štúdia: Neuveríte, čo tetoval chlapovi medzi nohami!

foto: archív jh

Znázorňuje dominanty Prešova na obrazoch: Sledujte talent Juliany!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM