Ľubomíra Karmanová Kultúra

Jubilejný ročník Krásnohorských hradných hier: Výlet do minulosti za pravým rytierskym turnajom, KOMPLETNÝ PROGRAM

Druhá augustová sobota bude venovaná veľkolepej historickej udalosti na Slovensku, ktorá sa bude konať pod majestátnym stredovekým hradom Krásna Hôrka. Opäť bude lákať svojou dobovou atmosférou. Čítajte, čo všetko si pre vás organizátori prichystali ;)

Ilustračný obrázok k článku Jubilejný ročník Krásnohorských hradných hier: Výlet do minulosti za pravým rytierskym turnajom, KOMPLETNÝ PROGRAM
Zdroj: Dnes24.sk

Výlet do minulosti, v ktorom uvidíte rytierske súboje či krásne dvorné dámy, súťaže, jazdy na koňoch, ale aj ukážky remesiel, sa bude konať 8. augusta 2015 na X. ročníku Krásnohorských hradných hier. Program, ktorý organizátori tento rok pripravili, bude opäť pestrý a atraktívny. O nezabudnuteľné zážitky a jedinečnú atmosféru dobového života sa postará skupina Historického Šermu Rytieri Vir Fortis zo Zvolena.

Zaujímavým spestrením hradných hier bude dobre známy turnaj „Za kráľa a za vlasť“. Prihlásili sa rytieri z Českej republiky, Poľska, Maďarska, Rakúska, Ukrajiny, Francúzska, Talianska a z Izraelu.

V areáli pod hradom sa prvýkrát uskutoční PRAVÝ rytiersky turnaj na koňoch, kde udatní bojovníci a bitkami zocelení rytieri budú priamo pred očami divákov predvádzať svoju šikovnosť a obratnosť. Súčasťou predstavenia budú i kaskadérske výkony a vizuálne efekty.

Čarovná atmosféra dobového života

Nebudú chýbať obľúbení sokoliari pod vedením majstra sokoliara z Mojína, ktorí počas predstavení na hlavnom nádvorí predvedú ukážky náročného výcviku a umenia lovu sokolov. Pri tónoch stredovekej hudby predvedú svoje umenie grécke a orientálne tanečnice, taneční majster z Prahy a hudobníci z Moravy.

Sprievodným programom bude tradičný remeselnícky jarmok, kde diváci budú môcť nazrieť do tajov kováčskej dielne a výrobne sviečok.

Samotné pečenie prasiatka, mega ražniči, grilované kuracie prsia na drevenom uhli ponúka jedinečný zážitok pre účastníkov akcie zásluhou Reštaurácie Tri ruže z Rožňavy. Ako dezert návštevníci budú môcť ochutnať čokoládu podľa vlastnej receptúry, kráľovskú ľadovú kávu či kráľovskú zmrzlinu známej značky „Kráľovská čokoláda“ priamo z Ostravy.

Stredoveké mestečko pre deti

Tento rok si organizátori dali naozaj záležať a pripravili pre Vás niečo skutočne výnimočné. Počas celého dňa budú v stredovekom stanovom mestečku atrakcie a hry pre deti ale aj dospelých. Vďaka bohatým programom ako slamený hrad, herný kútik so spoločenskými hrami, mini zoo a výstavy dravcov sa vaše ratolesti zaručene nebudú nudiť. K tomu dobrou správou je, že deti do 12 rokov budú mať vstup ZDARMA!

Záver sobotňajšieho dňa oživí koncert vynikajúcej slovenskej skupiny – PETER BIČ PROJEKT, ktorý bude sprevádzaný brušnými tancami a fakľami. Čarovnú atmosféru uzavrie zapálenie vatry a ohňová šou z príležitosti 600.výročia upálenia majstra Jána Husa.

Na návštevníkov čaká veľa zábavy, zážitkov, gurmánskych špecialít a dobrej atmosféry. Vstupné: Predpredaj TIC Rožňava, RIB Košice 4 eurá. Na mieste 7 eur.

Kompletný program, hodinu po hodine, nájdete v našej galérii.

Foto: Občianske združenie Tri ruže

Krásnohorské hradné dni
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM