Ľubomír Hudačko Samospráva

Jeho zásluhy nezostali nepovšimnuté: Prešovský kardiológ získal prestížne ocenenie!

Rozhodnuté, ceny predsedu PSK boli rozdané. Laureátmi sa stali lekár, olympionik, fotograf, dobrovoľní hasiči, kultúrna inštitúcia i súkromná firma. Prešovský samosprávny kraj tak ocenil významné osobnosti i inštitúcie pôsobiace na jeho území.

Ilustračný obrázok k článku Jeho zásluhy nezostali nepovšimnuté: Prešovský kardiológ získal prestížne ocenenie!
Zdroj: TASR

Naša župa zaevidovala v tomto roku spolu dvadsať návrhov na udelenie Ceny PSK, ktorými sa zaoberala špeciálna komisia.

Ocenené PKO

Medzi troch laureátov napokon patrí Park kultúry a oddychu v Prešove za dlhoročné úsilie vynakladané na zachovanie a rozvoj kultúrneho dedičstva, kultúrnu osvetu a propagáciu Prešovského kraja doma i v zahraničí.

Ďalším oceneným je po prvý raz súkromná firma – spoločnosť MILK AGRO, ktorá dostala ocenenie za dosiahnuté podnikateľské výsledky a zvyšovanie ekonomického potenciálu regiónu. Cenu PSK pre mladého lyžiara Adama Žampu, ktorú získal za mimoriadne športové úspechy a reprezentáciu Slovenska na Zimných olympijských hrách v Soči 2014, prevzala jeho mama Slávka Žampová.

Zásluhy o vybudovanie kardiocentra

Predseda samosprávneho kraja Peter Chudík sa v tomto roku rozhodol udeliť Cenu predsedu PSK Krajskej organizácii Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR za dlhoročnú sústavnú a dobrovoľnú prácu pri záchrane ľudských životov a materiálnych hodnôt.

Druhým držiteľom Ceny predsedu PSK sa stal prešovský kardiológ Ján Kmec za zásluhy o vybudovanie prešovského kardiocentra a zavádzanie nových diagnostických a liečebných postupov. Tretie ocenenie patrí sabinovskému fotografovi Dionýzovi Dugasovi za propagáciu života obyvateľov a jedinečných miest Prešovského kraja.

Cenu predstavujú hodnotné umelecké diela od akademickej sochárky Evy Fišerovej – gotická brána s doširoka otvorenými dverami a srdce obomknuté po stranách krídlami. PSK udeľoval ceny už jedenástykrát, doteraz takto ocenil 58 osobností a inštitúcií.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM