Kultúra

Jeho tvorbu opäť ocenili: Ivan Tásler získal prestížne hudobné ocenenie

Slovenský zväz ochranný autorský ocenil Ivana Táslera prestížnym ocenením, ktoré si vyslúžil za svoje hudobné počiny. Čo k tomu známy muzikant povedal?

Ilustračný obrázok k článku Jeho tvorbu opäť ocenili: Ivan Tásler získal prestížne hudobné ocenenie
Zdroj: René Miko

Slovenský ochranný zväz autorský odovzdal Ceny SOZA najúspešnejším slovenským hudobným autorom. Na pódium si po ocenenie prišli stálice ako Kamil Peteraj, či Hexák Peter „Ďuďo“ Dudák. Uznanie však nechýbalo ani ďalšiemu známemu hudobnému tvorcovi, Prešovčanovi Ivanovi Táslerovi. V jeho kategórií sa tak veľké prekvapenie nekonalo. Cenu SOZA získal ako skladateľ najhranejších hudobných diel za rok 2015.

Slovenskí hudobníci majú len jednu z mála príležitostí absolvovať hudobný večer v spoločnosti svojich spolupracovníkov, či konkurentov. Aj preto sa odovzdávanie cien SOZA považuje za výnimočné podujatie, kde nechýbajú zaujímavé hudobné spojenia od Spievankova, Adama Ďuricu až po jazzové tóny hudby. Aj na ich margo sa vyjadril spevák a skladateľ Ivan Tásler. „Sú to skvelé vystúpenia aj z iných hudobných žánrov, ku ktorým sa len tak nedostanem. Miestnosť býva plná umelcov, muzikantov, ľudí, ktorí sa venujú hudbe, čo milujem,“ vyjadril svoje pocity.

Z ocenenia sa, pochopiteľne, líder skupiny IMT Smile veľmi potešil. "Je to naozaj príjemný pocit. Veľmi si vážim, že pesničky, ktoré som zložil sú stále v éteri, že ich slovenské rádiá hrajú. Na slávnostné podujatia organizované Slovenským ochranným zväzom autorským chodím vždy veľmi rád. Ďakujem,“ uviedol. Podujatie venovaný hudobníkom moderoval ďalší Prešovčan, jazzman Peter Lipa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM