Správy

Jeho aktivita neostala bez povšimnutia: Prešovčan sa stal Seniorom roka!

Dočkal sa významnej pocty. Prešovčan Andrej Dupaľ bol odmenený podpredsedom vlády ocenením, ktoré sa nezíska len tak. Za aktívnu prácu v zabezpečovaní informácií a rôznych akcií na prevenciu proti nekalým praktikám a proti zneužívaniu starších mu totiž bol udelený titul Senior roka.

Ilustračný obrázok k článku Jeho aktivita neostala bez povšimnutia: Prešovčan sa stal Seniorom roka!
Zdroj: Dnes24.sk

V bojnickom zámku sa uskutočnil desiaty ročník podujatia Senior roka. Ocenených bolo 21 seniorov za ich spoločenskú angažovanosť.

Seniorom roka Prešovčan

Jedným z nominovaných a aj ocenených bol aj občan nášho mesta Andrej Dupaľ, ktorý je krajským predsedom Kresťanských dôchodcov. Významné ocenenie dostal od podpredsedu vlády Róberta Kaliňaka za aktívnu prácu v zabezpečovaní informácií a rôznych akcií na prevenciu proti nekalým praktikám a proti zneužívaniu starších.

Andrej Dupaľ zabezpečuje prednášky z rôznych oblastí na pomoc a skvalitnenie života seniorov a občanov žijúcich v meste Prešov, na ich vzdelávanie a zvyšovanie ich právneho povedomia ako i ochrany ich práv. O jeho veľkej aktivite svedčí aj fakt, že pri príležitosti Mesiaca úcty k starším získal ešte aj ocenenie ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera.

Chcú život urobiť krajším

A to za aktivity v organizovaní voľného času v rámci klubu Združenia kresťanských seniorov, za spoločenské a verejné podujatia, zvyšovanie právneho vedomia starších a ochrane ich práv, ako i za zorganizovanie celoslovenskej púte seniorov na Levočskú horu k Panne Márii. „V rámci akcie Senior roka sme sa poďakovali tým, ktorí sú svojim životom, prácou nenápadní a predsa ju vykonávajú s láskou, obetavosťou a zrieknu sa osobného pohodlia v prospech iných,“ uviedla Ľubica Gálisová, prezidentka občianskeho združenia Fórum pre pomoc starším, ktoré podujatie zastrešuje.

Ako dodala, títo ľudia pomáhajú iným napriek svojmu veku, často chorobe a nie je im ľahostajný život a problémy ľudí žijúcich okolo nich. Chcú zlepšiť, zmeniť svet, urobiť život lepším, krajším. „Prinášajú iným radosť a pohodu, rozdávajú lásku, milé a povzbudivé slová. V tomto predvianočnom čase sme si uvedomili koľko úžasných ľudí v seniorskom veku žije medzi nami a čo všetko robia pre spoločnosť, rodinu, pre nás všetkých. Ich príklad je neoceniteľným zdrojom múdrosti a životných skúsenosti a preto je potrebné vyzdvihnúť prínos starších pre spoločnosť, mesto, či rodinu,“ zakončila Gálisová.

Môže vás zaujímať:

Len začnete čítať a na mnohých hneď doľahne nostalgia: 5 spôsobov, ako kedysi vedeli tráviť čas deti v Prešove

Toto nikto iný nepochopí: 5 vecí, vďaka ktorým rozoznáte Prešovčana na sto honov :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM