Správy

Jednoducho to vedia: Vyhodnotili prácu s dobrovoľníkmi a až deväť inštitúcií z Prešova získalo značku kvality!

S dobrovoľníkmi pracujú na vysokej úrovni. Dôkazom toho je značka kvality, ktorú získalo až deväť inštitúcií z Prešova. Táto značka ukazuje, že s dobrovoľníkmi to jednoducho vedia. Kto sa teda môže tešiť z tohto ocenenia?

Ilustračný obrázok k článku Jednoducho to vedia: Vyhodnotili prácu s dobrovoľníkmi a až deväť inštitúcií z Prešova získalo značku kvality!
Zdroj: Dnes24.sk

Vyhodnotením ich práce s dobrovoľníkmi získali značku kvality. Všetky ocenené inštitúcie to preto s dobrovoľníkmi jednoducho vedia.

Ocenenie má deväť inštitúcií z Prešova

S dobrovoľníkmi a dobrovoľníčkami to vieme. Tento motív odteraz majú prešovské organizácie, inštitúcie a zariadenia doslova na dverách. Zavŕšil sa tým proces implementácie štandardov kvality práce s dobrovoľníkmi zastrešený Platformou dobrovoľníckych centier a organizácií. Projekt bol zameraný na implementáciu štandardov v každom kraji na celom Slovensku.

Dvanásť inštitúcií z Prešovského kraja, z toho deväť priamo z Prešova, vstupuje do nového roka s ocenením v podobe značky kvality. „Oceňujem tento projekt, keďže sa zameral na oblasť, ktorá je stále nedocenenou. Značku kvality, ktorú Prešovčania získali, vnímam ako formu vyznamenania. Pretože aj práca s dobrovoľníkmi a ich nepretržitá činnosť prináša pozitívne a viditeľné zmeny v osobnom živote každého z klientov,“ teší sa aj primátorka Prešova Andrea Turčanová.

Značka verejnosti ukazuje kvalitu

Najvyšším štandardom sa pýši aj Zariadenie pre seniorov Náruč na Veselej ulici. „Veľmi si vážime, že sme boli oslovení a že naša práca s dobrovoľníkmi bola ocenená najvyšším stupňom,“ uviedol riaditeľ zariadenia Jozef Dobrovič a dodal, že pre zariadenie je to profesionálne i morálne ocenenie. Značku kvality so základným štandardom získalo aj OZ Sociálny Prešov, symbolicky, ako darček k jeho tretím narodeninám.

„Teší nás, že do pozornosti sa dostala aj práca s dobrovoľníkmi a že sme mohli na projekte participovať, zároveň nám to poskytlo akýsi návod, čo a v akých smeroch pri práci s dobrovoľníkmi zlepšiť,“ uviedla Inge Doležalová z tohto združenia. Na projekte participovali aj dve desiatky externých hodnotiteľov a hodnotiteliek z celého Slovenska. Jednou z nich bola aj Michaela Skyba z Inštitútu edukológie a sociálnej práce Prešovskej univerzity, ktorý bol taktiež oceneným.

V tomto prípade tak nejde len o zvýšenie prestíže, ale i o vytvorenie základov pre budúci transparentný systém finančnej podpory organizácií pracujúcich s dobrovoľníkmi a zvýšeniu ich motivácie. Organizácia mohla získať značku kvality, ktorá ukazuje verejnosti, partnerom a darcom, že s dobrovoľníkmi pracuje organizácia na naozaj vysokej úrovni.

Značku kvality S dobrovoľníkmi a dobrovoľníčkami to vieme! v Prešove získali:

  • Zariadenie pre seniorov Náruč, Veselá Prešov
  • Inštitút edukológie a sociálnej práce, Filozofická fakulta PU v Prešove
  • Trojlístok n. o., Prešov
  • Relevant n.o., Prešov
  • Gréckokatolícka charita Prešov, Prešov
  • Saleziáni don Bosca – Slovenská provincia, Prešov
  • Dorka – centrum pre obnovu rodiny, Prešov
  • Sociálny Prešov, o.z., Prešov
  • OZ Malíček, Prešov

Môže vás zaujímať:

V týchto lokalitách by to mali mať vodiči jednoduchšie: Mesto spustilo skúšobnú prevádzku zelenej vlny!

V Prešove oficiálne začala výstavba mestského cintorína: Koncipovaný je ako lesopark!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM