Ľubomír Hudačko Rôzne

Jedna etapa je na konci, začína nová: Rozlúčka prešovských deviatakov na fotkách

Strávili spolu celé roky, teraz prišiel deň D. Prešovskí deviataci sa pred prázdninami rozlúčili so školou aj svojimi spolužiakmi. Boli sme pri tom.

Ilustračný obrázok k článku Jedna etapa je na konci, začína nová: Rozlúčka prešovských deviatakov na fotkách
Zdroj: Dnes24.sk

Už to majú za sebou. Deväť rokov na základnej škole je pre nich minulosťou. Najstarší žiaci ZŠ na Kúpeľnej ulici sa lúčili s jednou dlho etapou, aby im onedlho začala nová.

Nová etapa

Tieto slová potvrdila aj Tatiana z 9.A triedy tejto školy. „Túto etapu končíme a začína nová, ktorá bude možno ťažšia. Ale všetci sa tešíme, pretože už sme tu aj dlho a už sa tešíme na nové prostredie, nových kamarátov a spolužiakov. Ja sa chystám konkrétne na Gymnázium Jána Adama Raymana. Prijímačky sú za mnou, vysvedčenie je tak, ako každý rok s čistými jednotkami,“ povedala nám žiačka.

Prečítajte si tiež: Hurá, prázdniny! Vysvedčenia si v Prešove prevzalo viac ako 7 000 žiakov

Šťastné aj smutné pocity

Chlapci brali posledný deň školského roka inak ako dievčatá. Dôkazom toho sú aj slová ďalšieho deviataka. Martin 30. jún zobral najmä s humorom. „Som šťastný, ale aj smutný, že už nikoho neuvidím. Na strednej škole už budem mať nových spolužiakov a nové zážitky. Slza dnes u mňa nepadne a vysvedčenie bude povedzme, že dobré. Budú aj trojky, ale štvorky a päťky nebudú,“ smial sa lúčiaci sa Martin.

Naopak, nejakú tú slzu nevylúčila Jana, ktorá sa po základnej škole chystá na Pedagogickú a sociálnu akadémiu v Prešove. „Myslím, že to bude dosť emotívne, keďže sa vidíme poslednýkrát. Všetci sa rozbehneme po meste a každý bude inde. Ale inak si myslím, že všetci sme na tento okamih čakali od prvého ročníka, že kedy budeme deviataci a pôjdeme preč. Je to teda dosť zvláštne. Možno padne aj slza,“ povedala nám.

Prečítajte si tiež: Už teraz si zapíšte do kalendárov: Top 10 akcií v Prešove počas letných prázdnin

Boli to pekné roky

„Sčasti som šťastný, že končím a idem ďalej na strednú školu. Ale sčasti mi za týmito deťmi bude aj smutno, lebo prežili sme pekných deväť rokov. Stretnem nových kamarátov, na strednú pôjdem na Gymnázium Jána Adama Raymana, tá sa mi páči. Vysvedčenie bude obsahovať čisté jednotky. Slza nepadne, maximálne niekde hlboko v srdci. So spolužiakmi však budem v kontakte, či už cez internet, alebo osobne,“ pridal názor Martin.

Monike bude určite smutno za triednou učiteľkou a aj za spolužiakmi. Veď s nimi prežila nemálo rokov. „S niektorými sa dokonca poznám už od škôlky. Bude mi fakt smutno, ale dúfam, že sa budeme stretávať aj naďalej. Chýbať mi budú aj niektorí učitelia. Boli to pekné roky. Dúfam, že sa nerozplačem ako malá. Na vysvedčení budú samé jednotky, som veľmi spokojná. A čo sa týka strednej školy, Gymnázium sv. Moniky som si vysnívala už asi od 6. ročníka,“ prezradila najbližšie plány a pocity z posledného dňa školského roka deviatačka Monika.

Pozrite sa, ako vyzeral koniec školského roka v iných regiónoch Slovenska

Základná škola je pre nich minulosťou: Deviataci zo ZŠ Kúpeľná sa lúčili
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM