Ľubomír Hudačko Rôzne

Je to naozaj nádherné: Na Okružnej v Prešove vzniká parádna novinka! FOTO

Na Okružnej ulici v Prešove vzniká krásna novinka, ktorá dokáže pritiahnuť pohľady. Pozrite sa sami, o čo ide a ako to vyzerá v našej fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Je to naozaj nádherné: Na Okružnej v Prešove vzniká parádna novinka! FOTO
11
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Nepekné výjavy na stenách plota okolo skateboardového ihriska na Okružnej ulici budú minulosťou. Génius loci tomuto miestu totiž vracia talentovaný umelec. Pod jeho rukami v súčasnosti na mieste vzniká prvá úžasná maľba.

Aj s mlynským jarkom

„V Prešove kreslím poprvýkrát,“ priznáva rodený Prešovčan Daniel Hlávka, ktorého aktuálne môžete stretnúť na Okružnej ulici, kde pretvára počmárané steny na umelecké diela. Prvé z nich už vzniká. Daniel Hlávka podľa dobovej fotografie zachytáva niekdajšiu náladu tejto ulice, aj s mlynským jarkom, ktorý tu kedysi tiekol. Čarovná atmosféra prešovskej histórie sa tak na Okružnú ulicu vracia v podobe umenia.

Daniel Hlávka sa umeniu venuje v podstate celý život. Tvorí rôznymi technikami – prešiel cez ceruzy, perá, suchý pastel až po olej. Profesionálne pôsobí ako reštaurátor. Obrazom na uliciach sa venuje už zhruba dvadsať rokov.

Airbrush

„Väčšinou som tvoril v škandinávskych, ale aj ďalších krajinách západnej Európy,“ prezradil Daniel. Tento umelec svoje dielo na Okružnej ulici tvorí technikou airbrush, čiže farba je nanášaná striekaním. Dokončenie dvoch obrazov mu potrvá zhruba týždeň. Za revitalizáciou posprejovaných, znehodnotených stien stojí občianske združenie J.D – Galéria J.L. „Konečne máme všetky povolenia a konečne tvoríme kultivované prostredie pre nás všetkých,“ skonštatovala jeho predsedníčka Janette Langová na margo niekoľkoročnej snahy o presadenie tejto aktivity. Vznikajúcu nádheru si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Namiesto čarbaníc kvalitné dielo: Na Okružnej v Prešove vzniká krásna maľba
11
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM