Ľubomír Hudačko Kultúra

Jazz Prešov v PKO sa blíži: Privíta skupiny z domácej scény aj hostí zo zahraničia

Sálu Parku kultúry a oddychu Čierny Orol v Prešove navštívia džezové hudobné zoskupenia známe z domácej i svetovej hudobnej scény. Na 23. ročníku medzinárodného hudobného festivalu Jazz Prešov 2014 vystúpia hostia z Talianska, Poľska a USA.

Ilustračný obrázok k článku Jazz Prešov v PKO sa blíži: Privíta skupiny z domácej scény aj hostí zo zahraničia
Zdroj: TASR

Tešiť sa na podujatie môžete už túto stredu a vo štvrtok, teda 22. a 23.10.

Ako uviedla hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny Gazdová, festival otvorí trio talianskeho gitarového virtuóza Ruggera Robina, známeho aj zo spolupráce so spevákmi Zuccherom, Lucianom Pavarottim, či Andreom Boccelim. Po nich sa predstaví domáce AMC TRIO so svojím hviezdnym hosťom, americkým gitaristom Markom Whitfieldom. Záver večera bude patriť poľskému klavírnemu virtuózovi Pawlovi Kaczmarczykovi a jeho úplne novej funk-jazzovej formácii HEADHUNTERS.

Druhý večer otvorí známy Prešovský Dixieland oslavou svojich 10. narodenín. Ich hosťom bude prvá slovenská superstar Katka Koščová. Ľubo Šamo Projekt je názov druhej formácie tohto večera, kde sa Prešovčanom predstaví huslista Ľubo Šamo so svojím projektom.

Festival vyvrcholí v stredu koncertom Rudy Linka Trio z USA. Rudy Linka je americký gitarista, rodák z Čiech, ktorý sa na festival vracia po ôsmich rokoch.

foto: ilustračné

Jazz Prešov sa blíži: Títo účinkujúci vystúpia!
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM