Rôzne

Jazdíte vlakmi z Prešova do Bratislavy? V nočákoch začne platiť jedna novinka!

Nočné vlaky z Prešova do Bratislavy a opačne využíva mnoho Prešovčanov. Predovšetkým tí, ktorí si vedia vo vlaku zdriemnuť. A práve tých zrejme poteší nasledujúca novinka, ktorú zavádza Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK).

Ilustračný obrázok k článku Jazdíte vlakmi z Prešova do Bratislavy? V nočákoch začne platiť jedna novinka!
Zdroj: TASR

Od nedele 13. decembra začnú na železnici platiť viaceré novinky. Vtedy totiž vstúpi do platnosti nový cestovný poriadok. A táto zmena sa týka aj priamo prešovskej stanice.

Dotované vlaky ZSSK, ktoré spájajú Prešov ale aj Humenné s hlavným mestom, budú jazdiť až do stanice Bratislava Nové Mesto. To podľa železničiarov umožní ľuďom dlhšie si v týchto vlakoch pospať. Hoci sa čas odchodu a príchodu spojov nezmení, cestujúci budú môcť do vlakov nastúpiť skôr či z nich neskôr vystúpiť.

Vlaky sa totiž pristavia v stanici Bratislava Nové Mesto skôr a už od 22:00 h si do nich môžu ľudia nasadnúť a pospať si. Rovnako budú môcť z nočných spojov vystúpiť až neskôr, čiže budú môcť ešte na stanici vo vlaku spať. A to až do 7:15 pri rýchliku Zemplín premávajúceho z Humenného a do 6:20 pri rýchliku Poľana, ktorý jazdí práve z Prešova.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM