Ľubomír Hudačko Futbal

Jarnú overtúru Tatran zvládol: Po výhre v Mikuláši sa posunul už na druhé miesto!

Tatran Prešov využil zaváhania Michaloviec a Bardejova, tri body si pripísal za výhru v Liptovskom Mikuláši. Vyhral už šesť zápasov za sebou a neinkasoval viac ako 460 minút. Na postup do Corgoň ligy, resp. na prvú Podbrezovú ale stále stráca ešte sedem bodov.

Ilustračný obrázok k článku Jarnú overtúru Tatran zvládol: Po výhre v Mikuláši sa posunul už na druhé miesto!
Zdroj: TASR

Derby dvoch Tatranov odštartoval svižne domáci celok v 8. minúte, keď sa pripomenul, že on nechce proti favoritovi hrať iba štatistov a podnikol rýchlu kontru. Kapitán Latiak vysunul Jánošíka, jeho strelu ale pozorný Talian vyboxoval.

V 23. minúte po ďalšej akcii bojujúcich domácich pálil spozna šestnástky nebezpečne Hoferica, Talianovu bránu ale minul. Po polhodine hry sa však dočkali hostia. Lipták z pravej strany odcentroval presne na hlavu Belejíka, a ten svoj návrat na zelené trávniky oslávil presnou hlavičkou k žrdi súperovej brány. Zelenobieli sa ani nestihli doradovať z prvého gólu a ich priaznivci na štadióne sa tešili opäť. Belejík posunul loptu Katonovi a ten strelou z 20-tich metrov nedal súperovmu brankárovi žiadnu šancu – 0:2.

V úvode druhého dejstva patrila väčšia aktivita domácim, ktorí sa napriek nepriaznivému stavu nevzdávali a snažili sa skorigovať skóre. Vážnejšiu situáciu si ale v úvodnej štvrťhodine nevypracovali. Naopak Petráš z priameho kopu iba tesne minul ľavú žrď. Záver patril domácim, ktorí si vypracovali viacero príležitostí, no neskórovali. Sedem minút pred koncom mohol skóre skorigovať Mizerák, ale hlavou minul a keď Hanzeľ osamotený spoza šestnástky tesne prestrelil, na úvod jari si tri dôležité body pripísal prešovský Tatran.

2.liga – 21. kolo: MFK Tatran Liptovský Mikuláš – 1. FC Tatran Prešov (0:2) Góly: 31. Belejík, 33. Katona, bez ŽK, pred 520 divákmi rozhodoval L. Prešinský (Ádám, Kováč) Zostavy: MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Moravčík (46. Asanovič), Lišivka, Kucharčík, Kubena – Hoferica – Jánošk, Latiak, Matič (90. Čekan), Mizerák – Hanzeľ

1. FC Tatran Prešov: Talian – Papaj, Petráš, Jacko, Hatok – Lipták, Zbiňovský – Hruška, Katona (90. Makara), Leško (90. Dzurík) – Belejík (83. Poremba)

zdroj: 1fctatran

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM