Milan Jusko Rôzne

Japonský veľvyslanec v Prešove: Hovoril o drahokame!

Prešov navštívil významný hosť. Na miestnu radnicu zavítal japonský veľvyslanec Akira Takamatsu. Na stretnutí s primátorom Pavlom Hagyarim sa hovorilo aj o možnej realizácii projektov s japonskými partnermi. Tí by mali pomôcť v meste znížiť nezamestn

Jeho Excelencia Akira Takamatsu Prešov navštívil prvýkrát. Aj keď dôvody veľvyslancovej návštevy boli pracovné, stretnutie s primátorom Pavlom Hagyarim a viceprimátorom Reném Pucherom sa nieslo v priateľskej atmosfére.

[blockquote]Ta­kamatsu prejavil veľkú česť a radosť z možnosti navštíviť a spoznať metropolu Šariša, tretie najväčšie mesto na Slovensku a vyjadril obdiv nad krásami tohto mesta a celého východoslovenského regiónu. „Prešov a okolitý región je neobjaveným drahokamom Slovenska,“ **konštatoval veľvyslanec.[/bloc­kquote] Primátor Pavel Hagyari vzácnu návštevu oboznámil so skvostami a unikátmi Prešova, historickými pamiatkami a výnimočnosťami okolia, ako aj s aktuálnou situáciou v meste a regióne, čo sa ekonomickej a sociálnej situácie týka. **„Dnešná návšteva bola prínosom pre naše partnerské vzťahy a je potrebné zameriavať sa na oblasť spolupráce aj naďalej“, zdôraznil na stretnutí P. Hagyari.

Na dnešnom rokovaní sa tiež načrtli vzájomné vízie do budúcnosti, najmä možná realizácia projektov s japonskými partnermi. Tie by mali napomôcť rozvoju zamestnanosti, v prípade záujmu japonských investorov investovať v Prešove, veľvyslanec v tomto smere prisľúbil ďalšiu návštevu aj s prípadnými novými investormi. Vzájomná spolupráca s japonskou stranou by sa mala podľa slov na záver tohto prijatia rozvíjať naďalej.

presov24/MsÚ

japonsky_velvyslanec
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM