Milan Jusko Kultúra

Janais na východniarov nezabúda: Vypočujte si výsledok...

Speváčka Janais už takmer 10 rokov žije v Bratislave, no na svoj rodný Prešov nezabúda. S tamojšími umelcami sa jej dobre spolupracuje a stále sa na východ republiky vracia.

„Sme na rovnakej vlnovej dĺžke a to je pre mňa veľmi dôležité,” hovorí Janais. Dôkazom týchto slov je aj najnovšia skladba Keď ta niet z pripravovaného druhého albumu speváčky. Janais sa postarala o hudobnú aj textovú stránku songu, no na pomoc si zavolala svojho spolužiaka z Gymnázia sv. Moniky v Prešove Martina Husovského.

[youtube=400,270]h­ttp://youtu.be/qQYh9vJ0­Zcc[/youtube]

„Už na strednej škole ma Martin doprevádzal na klavíri na rôznych speváckych súťažiach. V roku 2001 som s jeho pomocou a piesňou Je suis malade od Lary Fabian vyhrala celoslovenskú spevácku súťaž Zlatý gaštan či krajské kolo Francúzskej piesne,“ zaspomínala si Janais, ktorá novinku Keď ťa niet nahrala v prešovskom štúdiu 7 pod dohľadom producenta Vlada Randyho Gnepu. Hneď ako Janais začala o skladbe premýšľať ako o duete, bolo jej jasné, že prvého na spoluprácu osloví Martina Husovského.

„Na strednej škole sme mali k sebe blízko aj ako textári. Neznášali sme matematiku, fyziku či chémiu, no literatúra bola naša. Obaja sme boli dokonca aj členmi školského divadla LOGOS. Martin na skladbu zareagoval veľmi pozitívne a spolu sa nám podaril veľmi pekný výsledok.“ Okrem spevu a klavíra Martina Husovského, si v novej skladbe Janais Keď ťa niet zahrali aj husle Michala Brandysa, člena kapely Hrdza a violončelo Martina Michelčíka.

presov24 FOTO: Jaroslav SOHE Suchár

janais
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM