Tlačové správy

Internetom stále oblieta pozoruhodný návod: Ako si vyrobiť obklad za 20% jeho ceny?

Internetovým Slovenskom sa stále šíri zaujímavý článok. Ukazuje spôsob, ako si vyrobiť obklad lámaný kameň a ušetriť veľké peniaze pri rekonštrukcii fasády alebo si za babku obložiť plot či spraviť funkčné a odolné steny na schodisku v chodbe. Porozprávali sme sa s autorom blogu Michalom Fojcíkom.

Ilustračný obrázok k článku Internetom stále oblieta pozoruhodný návod: Ako si vyrobiť obklad za 20% jeho ceny?
Zdroj: Dnes24.sk

Na svojom blogu opisujete, ako si vyrobiť obklad aký vidíme na fotkách za 20% jeho ceny. Môžete vysvetliť toto „kúzlo“?

(Úsmev). Žiadne kúzlo v tom nie je. Ak chce domáci majster alebo kutil ušetriť na kamennom obklade, musí preto aj niečo spraviť. Najprv si prečítať návod v blogu a potom si vyhrnúť rukáv a ísť do toho. Treba mať chuť do práce a obklad si podľa návodu spraví svojpomocne každý šikovný manžel alebo otec.

Vyskúšali ste si to ako amatér v praxi na vlastnej koži. V článku tak popisujete aj návod, ako ste postupovali, krok po kroku. Viete ho dať v skratke pre našich čitateľov?

Obklad sa vyrobí za pomoci dvoch vecí. Mrazuvzdorného lepidla na obklady a dlažbu a pomôcky, ktorá sa volá STAMP. Vymiešal som lepidlo s vodou na hustú konzistenciu. Natiahol som ho špachtľou na povrch, kde som plánoval mať obklad. Zobral som STAMP a začal som ním do lepidla robiť odtlačky – STAMPy. Ako spomínate som amatér, robil som to všetko prvýkrát a výsledok je podľa našich fanúšikov fascinujúci.

Otázka, ktorá isto mnohých zaujíma. Cenové porovnanie obkladu a stampovania. Predpokladám, že porovnávate kúpu umelého obkladu s týmto vzorom a vami uvedené STAMPovanie?

Áno, porovnávam umelý obklad a STAMPovanie. Na internete som našiel umelý obklad tohto vzoru za 20 eur/m2 a rozhodol som sa spraviť porovnanie na ploche 30 m2. K obkladu potrebujete lepidlo a tak spolu zaplatíte 656 eur. Ak si však kúpite STAMP, lepidlo a fasádnu farbu, zaplatíte len 295 eur. Pri väčších plochách je úspora ešte výraznejšia.

Obklad si osobne rezať a lepiť netrúfam, tak k cene musím pripočítať aj prácu majstra. STAMP zvládne spraviť aj amatér.

Veľký cenový rozdiel bol zrejme tým pravým a dostatočným dôvodom, prečo ste sa rozhodli tento spôsob priniesť vo veľkom na Slovensko…

Každý v dnešnej dobe šetrí, kde sa dá. Práve preto je tu tento produkt. STAMP je vyrobený z kvalitného materiálu, ktorý je pri bežnom používaní nezničiteľný.

Obklad si ním spraví viacej zákazníkov. Napríklad máme predajne stavebnín, farieb lakov, ale aj obkladov a dlažieb, ktorí si od nás nakúpia na začiatok po 5ks. Okrem predaja zvolili aj stratégiu zapožičiavania a účtujú si poplatok za deň.

Alebo bežný zákazník ušetrí aj tak, že si kúpi STAMP napoly so švagrom alebo susedom a spravia si ním spoločne obklad plotu a soklu na fasáde.

Ak by ste chceli STAMP predávať u seba v stavebninách, predajni farby laky, alebo cez internet, kontaktujte nás.

Sme výhradní distribútori pre celú EÚ.

Viem o tom, že ste napísal knihu, zameranú na širokú verejnosť v ktorej radíte ako a čím správne maľovať a natierať rôzne podklady? Knihu rozdávate zdarma?

Áno, mám viac ako desať ročnú prax s náterovými hmotami a rozhodol som sa, že sa o svoje skúsenosti podelím. Vznikol mi z toho ebook s názvom 55 Rád a tipov ako správne natierať. Ebook si vo verzii pdf stiahlo zdarma za prvý mesiac viac než 1000 ľudí a veľmi sa teším z pozitívnych reakcií, ktoré kniha vyvoláva. Budem veľmi rád, ak si knihu stiahnu zdarma aj vaši čitatelia. Stačí ak kliknú tu na stránku efarby.sk a vyplnia v pravej časti vo formulári svoje krstné meno a emailovú adresu, na ktorú im pošlem knihu. Kniha príde po pár minútach na email.

(PR) – Za obsah zodpovedá obejdnávateľ tejto tlačovej správy.

Stampovanie
1
Galéria
Internetom stále oblieta pozoruhodný návod: Ako si vyrobiť obklad za 20% jeho ce
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM