Ľubomír Hudačko Kultúra

Inšpirácie na nastávajúci víkend pre Prešovčanov: Tipy na zaujímavé akcie, ktoré vám spríjemnia voľný čas

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže hneď niekoľko zaujímavých inšpirácii. Prešovčania a spol., toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Inšpirácie na nastávajúci víkend pre Prešovčanov: Tipy na zaujímavé akcie, ktoré vám spríjemnia voľný čas
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Jana z Arku

12. februára od 10:00 v DJZ

Pôvodný slovenský muzikál na motívy legendami opradeného života zbožnej pastierky. Autori: Michal Náhlík – Martin Husovský – Róbert Mankovecký – Renata Ptačin. Réžia: Michal Náhlík.

Prešovské dni klasickej gitary

12. februára od 18:30 vo Dvorane Evanjelického kolégia

Prešovské združenie klasickej gitary a PKO Prešov pozývajú na VI. ročník medzinárodného gitarového festivalu Prešovské dni klasickej gitary. Účinkujú: Duo Siqueira Lima – Uruguay, Brazília.

Koncert skupiny The Swines

12. februára od 21:00 vo Wave

Hudobná skupina The Swines za posledný rok zaznamenala nevídaný progres. Trio košických muzikantov sa venuje autorským piesňam jazz/rock/blues gitaristu Filipa Kluknavského. Spolutvorcom “projektu svíň” je bubeník Martin Lechman, ktorý zoskupenie tlačí zozadu. Dvojica muzikantov je doplnená o jedného z top slovenských basgitaristov Braňa Valanského.

Objavovanie Prešova

13. februára od 10:00 pri Mestskom informačnom centre

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Témou bude dve storočia gréckokatolíckeho biskupstva v Prešove.

Princ Peter

13. februára od 11:00 v planetáriu

Pôvodný rozprávkový astronomický program pod umelou hviezdnou oblohou, v štýle klasickej rozprávky, určený mladším školákom a ich rodičom.

Romantická prechádzka na kalváriu

13. februára od 15:00 na prešovskej Kalvárii

Prezentácia na tému História a zaujímavosti Prešovskej Kalvárie. Drobné občerstvenie a počas akcie bude poskytnutá možnosť stráženia detí. Podujatie v rámci Národného týždňa manželstva.

Fantázia

13. februára od 19:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Prutkovovská Fantázia je ľahučkou komédiou s piesňami. Diváci sa budú pri jej sledovaní skvele zabávať. Kozma Prutkov legenda, ale zároveň aj výmysel a fikcia – v skutočnosti Alexej Tolstoj a Alexej Žemčužnikov – napísali vaudeville Fantázia s jasným zámerom: parodovaním daného žánru sa vysmiať lacnému vkusu vtedajšej spoločnosti. Krivé zrkadlo tohto diela aj súčasným divákom ukazuje to, čo denne konzumujú.

Ako baba Pačmaga ženícha zháňala

14. februára od 16:00 v Babadle

Divadelné predstavenie pre deti a mládež venované ľudovej slovesnosti, tradíciám a zvykom, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou našej histórie. Pre deti od 5 rokov.

Kapitán Budzogáň

14. februára od 16:00 v Divadlo Alexandra Duchnoviča

O chudákovi drakovi, ktorý zbytočne prišiel o svoje hlavy. Rozprávka so všetkým, čo k tomu patrí – dobrodružstvom, pesničkami, veľkou svadbou a šťastným koncom –, určite zaujme malého i veľkého diváka.

Nedeľný veget „7“

14. februára od 16:00 v Christianii

Od 18:00 premietanie dokumentu Cowspiracy: Tajomstvo udržateľnosti. Prelomový dokumentárny film sledujúci neohrozeného filmára, ako odhaľuje najdeštruktívnejšie priemyselné odvetvie. Šokujúci, ale zároveň aj humorný dokument odhaľuje absolútne devastujúce environmentálne dopady rozsiahlej priemyselnej živočíšnej produkcie na našu planétu.

Môže vás zaujímať:

Rozhovor s Ivanom Táslerom: Rád spomínam na časy, keď sme hrávali na lavičkách na Sídlisku III

Prešovská skupina Heľenine oči? Jediná kapela, čo dokáže odohrať s úprimnou radosťou 7 koncertov za víkend!

Kapela No Brake zaujala klipom z ulíc Prešova a sledujte, aká vec sa jej teraz udiala: Tak za toto klobúk dole páni!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM